SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nederlandse speelt Champions League-finale in eigen land

Vanavond is het tijd voor de Champions League finale voor vrouwen en het is een speciale editie. De eindstrijd wordt gespeeld in het stadion van PSV, het Philips Stadion. Dit is helemaal bijzonder voor Jill Roord die als Nederlandse in haar thuisland de cup met de grote oren kan bemachtigen. Vandaag kijken we daarom in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive naar een unieke fotoshoot en interview met de speelster van VFL Wolfsburg.

Jill Roord speelt met VFL Wolfsburg de Champions League finale

Geschreven door: Milan Verleg

CV waar je mee thuis mag komen

Roord heeft met een Europees Kampioenschap en tweede plaats op het wereldkampioenschap al een cv waar je u tegen zegt. Nu maakt ze haar minuten in Duitsland bij VFL Wolfsburg, maar in haar tijd bij Arsenal spraken wij met de middenvelder. Al vroegen we haar toen ook nog naar haar eerdere tijd in ons buurland. Zo maakte ze na vele jaren bij FC Twente de overstap naar Bayern München.

Dit was voor de Nederlandse in het begin even wennen: “De Duitsers hebben natuurlijk een heel andere cultuur. In Nederland is iedereen heel open en makkelijk en in Duitsland is alles heel streng. Qua spelvreugde was het ook een stuk minder. Het gaat daar nog meer dan in Nederland om trainen en om presteren. Dankzij mijn opvoeding en jaren bij Twente had ik al zeker een topsportmentaliteit. Maar in Duitsland is het echt nog meer arbeiten en presteren, ook in vergelijking met Engeland trouwens.”

Verschil in professionaliteit

Zo zag ze ook een groot verschil tussen de competities in beide landen: “Qua kwaliteit, maar ook qua professionaliteit is het een groot verschil. De faciliteiten zijn veel beter. Je speelt meer wedstrijden. Het vrouwenvoetbal was in Duitsland natuurlijk sowieso al groter dan in Nederland, het wordt daar al langer en op grotere schaal gewaardeerd.”

Nu kan ze met VFL Wolfsburg in het Philips Stadion de Champions League finale gaan spelen. Als ze dat net zo goed doet, als dat ze rockte voor onze camera, komt het helemaal goed. Zo wist ze op elke foto de show te stelen. Een fotoshoot die plaatsvond in een woonwijk en in de natuur, waardoor het plaatjes zijn die we graag nog één keer met jullie delen.

Jill voor de camera van Life After Football
Jill rockt onze fotoshoot

Wij wensen Jill Roord veel succes in de Champions League finale! Benieuwd naar onze Dive into Archive van vorige week? Toen blikten we terug op een interview met spits Sébastien Haller.