SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Navarone Foor naar Dubai: “We moeten hard werken om ons plekje te behouden”

Na de hele jeugdopleiding bij NEC te hebben doorlopen, bekroond met enkele optredens in de jeugdteams van Oranje, begon Navarone Foor (27) deze zomer al aan zijn vierde seizoen bij aartsrivaal Vitesse in Arnhem. Vitesse voelt nu als thuis, maar Nijmegen is nog steeds zijn stad. “Het is hier om de hoek.”

Hard werken

We krijgen een plaats in de bestuurskamer van het Gelredome, een geschikte locatie. Na een aantal topjaren moet Foor nu soms genoegen nemen met een plaats op de bank. “Natuurlijk: je wilt altijd spelen, maar je krijgt niet altijd wat je wilt in de topsport. Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten en werk elke week hard, net als iedereen. Of het nu in de supermarkt is of waar dan ook, we moeten allemaal hard werken om onze plaats te behouden. ”

Navarone Foor transfer

Dat hard werken loont, blijkt nu ook voor onze winnaar van de Fashion Player Awards in 2019. Navarone Foor heeft een transfer verdiend naar Al Ittihad Kalba uit, spelend in de Verenigde Arabische Emiraten. Foor tekent een contract voor anderhalf jaar bij de club. Zijn contract zou aan het einde van het seizoen aflopen en de club stond open om met hem mee te werken.

NEC Nijmegen

Waar Foor anderen naar het buitenland zag gaan, beleefde hij een carrière in het oosten van het land. De aanvallende middenvelder bleef loyaal aan NEC na degradatie uit de Eredivisie en werd kampioen van de Jupiler League in 2015. Foor: “Dat was het mooiste.” Hij werd verkozen tot Speler van het Jaar door NEC-supporters in 2015 en 2016 en was klaar voor de volgende stap.

Photography by Liesje Rose
Met Vitesse in Europa

“Het eerste seizoen bij Vitesse speelden we meteen in Europa. Die periode, of net daarna, was misschien mijn allerbeste. Ik speelde echt geweldig, consequent. Misschien was dat het juiste moment om een buitenlands avontuur aan te gaan.”

Navarone Foor speelde voor de hoogste jeugdteams van Oranje met Wijnaldum, Van Dijk, Promes, jongens van dezelfde generatie. “En je moet zien waar ze nu spelen. Hakim Ziyech speelde toen nog bij Heerenveen en ik kwam hem vaak tegen. Hij kon toen al tegen een aardig balletje trappen.”

Indonesië

Maar heeft hij – als Molukse Nederlander – er ooit aan gedacht om naar Indonesië te gaan? “Ja, maar ik heb geen Aziatisch paspoort, dus ik zou moeten verhuizen. Maar het heeft natuurlijk wel iets moois. Die mensen daar zijn dol op voetbal. Om de reacties op Instagram te zien, om te zien hoeveel mensen je een bericht sturen, dat is zo mooi! Als ik iets terug schrijf in het Maleisisch, zijn ze helemaal trots. ‘

Meer interviews lezen? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!