SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

MUST WATCH: Rooney

Elke week lichten we een indrukwekkende documentaire, serie, film of programma uit die je niet mag missen. Een ‘MUST WATCH’! Zo blijf je op de hoogte van het vetste voor op je televisie. Elke week iets om naar (uit) te kijken, zodat je lekker kan blijven bingewatchen. Deze week ‘Rooney’.

Rooney

Wayne Rooney kwam afgelopen februari met zijn eigen documentaire, in samenwerking met Amazon Prime. De documentaire laat zien hoe Rooney opgroeide en hoe hij is gevormd tot de vechter die hij in zijn voetbalcarrière was en nu nog steeds is.

De in Liverpool geboren Wayne Rooney stond al op vroege leeftijd in de spotlights. Bij Everton maakte de Engelsman al op 16-jarige leeftijd zijn debuut en was vanaf die leeftijd al niet meer te missen in het elftal. Na twee jaar voetballen bij Everton maakte de 19-jarige leeftijd Rooney de overstap naar Manchester United, waarmee hij in dertien fantastische jaren erna alles won wat je met een club maar kan winnen. Hij maakte zijn voetbalcarrière af door nog een jaar bij zijn oude liefde Everton te spelen, een seizoen bij D.C. United en uiteindelijk nog een seizoen bij Derby Country, waar hij nu al voor een jaar lang zijn trainerscarrière is gestart.

Wayne’s voetbalcarrière verliep echter niet altijd soepeltjes. Hij heeft een aantal tegenslagen moeten doorgaan. Ook persoonlijke problemen hebben de oud-international regelmatig tegen gezeten. Zijn drankprobleem was daar één van. Het is ze in de documentaire gelukt om zijn tegenslagen mooi te vertellen en je krijgt tegelijkertijd een goed beeld van de achterliggende redenen voor de gebeurtenissen en wat dat hem deed.

Het verhaal achter de vechter Wayne Rooney is nu te zien op Prime Video.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Life After Football #72 met Henk Fraser is nu uit! Bestel de ISSUE op onze Webshop Life After Football.