SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Must see: achter de schermen bij Paris Saint-Germain

Het kan niet op qua goede voetbalfilms en documentaires. Ze blijven maar komen! Gisteren werd bekend dat Disney een documentairereeks gaat maken rond Feyenoord. En de volgende club die we, hopelijk snel, kunnen volgen is Paris Saint-Germain. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen in ieder geval.

Van goede voetbalfilms en -documentaires mag je ons altijd wakker maken. En velen met ons. Want ‘Sunderland ‘Till I Die’ en ‘Nicolas Anelka: Misunderstood’ op Netflix, waren top en werden door miljoenen bekeken. En ook tot de ‘All or Nothing’-docu’s van Amazon Prime rond Tottenham Hotspur en Manchester City, trekken ongelooflijk veel kijkers. En zoals gezegd is de Franse topclub Paris Saint-Germain de volgende club waar we ‘binnen’ mogen kijken. Amazon Prime Video heeft namelijk de langverwachte trailer vrijgegeven nieuwe documentaire getiteld ‘This is Paris, 50 Years of Passion’.

Paris Saint-Germain

PSG is een relatief jonge club want werd pas in 1970 opgericht. Op 26 juni 1970 leidde een fusie tussen Paris FC en Sade Saint-Germain tot de nieuwe club. Paris Saint-Germain was geboren. De club speelt sinds 1974 onafgebroken in de hoogste klasse, langer dan elke andere club in de Ligue 1. Dat is dan wel weer knap. Oudere clubs zoals Girondins de Bordeaux, Olympique Marseille en Lille OSC keken altijd al met een schuin oog naar de hoofdstedelingen. Zeker nadat PSG in 2011 in de handen kwam van Qatar Sports Investments.

Paris Saint-Germain

Treble

In de documentaire ‘This is Paris, 50 Years of Passion’ krijgen wij een kijkje achter de schermen bij PSG. Centraal staat het ‘coronaseizoen’ 2019/2020 waarin de club een historische Europese campagne speelt. PSG won in eigen land de treble. Naast het landskampioenschap werden de Coupe de la Ligue en de Coupe de France veroverd. Maar belangrijker voor de Parijzenaren: voor het eerst in de geschiedenis werd de finale van de UEFA Champions League behaald. Zoals je in de onderstaande trailer kunt zien, belicht de documentaire de memorabele knock-outfase van de club in het miljoenenbal Champions League. Maar natuurlijk komen ook de tegenslagen aan bod waarmee PSG te maken kreeg. Zoals de miraculeuze ontsnapping tegen Atalanta in de kwartfinales.

De eerste aflevering van de vierdelige documentaire is al te zien in Frankrijk. We hopen dat deze must-watch snel te zien is in Nederland.

Meer informatie, check: www.primevideo.com 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop hier jouw exemplaar!