SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

El Ocho

El Ocho. De achtste. Lionel Messi gaat rustig door met wat hij al zo vaak deed: geschiedenis schrijven. Messi mocht namelijk uit de handen van David Beckham zijn achtste Ballon d’Or in ontvangst nemen. Het verhaal van Lionel Messi is er echt één voor de voetbalromanticus. Ondanks talloze successen met zijn club FC Barcelona kon Messi zich in zijn thuisland alleen aan Diego Maradona meten door een hoofdprijs met Argentinië te pakken. Na een aantal verloren finales en zelfs een tijdelijk afscheid van de nationale ploeg, wist hij de Copa America binnen te slepen, om amper een halfjaar later het WK in Qatar te winnen. Met deze prestatie liet de Argentijn Erling Haaland en Kylian Mbappé, de nummers twee en drie, achter zich in het klassement voor de Ballon d’Or, de absolute crème de la crème van het voetbal. Bij de vrouwen won Aitana Bonmati de prestigieuze prijs.

Messi - Golden Rings

El Ocho

Een uitzonderlijke prestatie moet uiteraard ook uitzonderlijk gevierd worden. En daar wisten ze bij adidas wel raad mee. De sportfabrikant, waar Messi al sinds jaar en dag mee samenwerkt, lanceerde een signature edition voetbalschoen: de X Crazyfast.1 Messi ‘El Ocho’. Daarnaast werden acht unieke 14-karaats gouden kampioensringen onthuld.

De ‘El Ocho’ herdefinieert Messi’s kenmerkende X Crazyfast voetbalschoen met een nieuwe kleur: goud. De verwijzing mag voor zich spreken. Dit wordt gecombineerd met witte accenten. De gouden kleur is al langer een terugkerend element in Messi-lijn van adidas. De gouden accenten en details staan symbool voor het feit dat alles wat de baltovenaar aanraakt in goud lijkt te veranderen. Het ontwerp van de schoenen zit vol met details en verwijzingen als de namen en geboortedata van Messi’s kinderen, nummer tien, acht gouden ballen aan de binnenkant van elke schoen met de daarbij horende jaartallen op de zool. Een hele toffe schoen als je het ons vraagt. Wij kijken er naar uit om Messi op deze bijzondere kicksen te zien spelen.

X Crazyfast.1 Messi El Ocho
X Crazyfast.1 Messi El Ocho

Victory

Waar adidas met een uniek exemplaar op de proppen kwam, daar deed Louis Vuitton ook een duit in het zakje. Het Franse modehuis heeft in samenwerking met France Football en Amaury Media de prijzenkoffers ontworpen voor de Ballon d’Or-uitreiking. Elke koffer heeft twee scharnierende fronten met een goud geschilderde ‘V’ die staat voor ‘Victory’ en uiteraard verwijst naar ‘Vuitton’. De koffers zijn gemaakt van het iconische bruine leer van het merk, bedekt met het klassieke ‘LV’ monogram en zijn handgemaakt in de historische ateliers van Asnières, net buiten Parijs. Dit is niet de eerste keer dat Louis Vuitton betrokken is bij prestigieuze sporttrofeeën. Eerder was het imponerende designermerk al betrokken bij de Grand Prix van Monaco, de NBA, Rolland-Garros en de FIFA World Cup.

Voetbal en fashion zijn nauw met elkaar verweven. Meer lezen over deze combi? Check ISSUE 79, onze speciale Fashion Player editie!