SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wat zijn de overeenkomsten tussen God, een Ferrari en de Eiffeltoren?

Zlatan Ibrahimović heeft afscheid genomen van de voetbalwereld. Of heeft de voetbalwereld afscheid genomen van Zlatan? Het is een uitdrukking die al jaren rondgaat. De 41-jarige vindt zichzelf de allerbeste en laat dit vaak merken. Sommige mensen houden ervan en sommige kunnen er niet tegen. De AC Milan-fans balen er in ieder geval dat hij gisteren aankondigde te stoppen met voetbal. Aan de hand van een mooie tifo met de tekst ‘Godbye’ werd er afscheid genomen van de voetbalgrootheid. Een perfect moment om nog één keer te kijken naar zijn mooiste quotes.

De meest bijzondere quotes van Zlatan Ibrahimović)

Geschreven door: Milan Verleg

De God van Manchester

We trappen het lijstje af met een quote uit Zlatan zijn tijd in Manchester. Bij zijn aankomst werd er op social media veel gesproken over “The King of Manchester”.  Een naam die goed past bij Ibracadabra. Alhoewel, daar was hij het zelf niet mee eens: “Ik zal niet de koning van Manchester zijn, ik zal de God van Manchester zijn.

Bij FC Barcelona speelde de goalgetter onder Pep Guardiola. Hij was het alleen niet altijd eens met de speelwijze van de Spanjaard en dat liet hij blijken: “Wanneer je mij koopt, koop je een Ferrari. Wie een Ferrari heeft tankt Super, rijdt op de snelweg en geeft vol gas. Guardiola heeft diesel getankt en reed een rondje over het platteland. Hij had beter een Fiat kunnen kopen.”

Zlatan doet geen audities

Toch kennen velen Nederlanders hem van zijn tijd bij Ajax. Er was alleen ook een kans dat hij hier nooit had gespeeld. Arsenal nodigde hem namelijk uit voor een proefperiode. Ze zagen het wel zitten in de Zweed, maar de Zweed niet in hen: “Geen sprake van, Zlatan doet geen audities.”

Ook bij de aankomst in Parijs, bij Paris Saint-Germain, kon hij het niet laten om niks te zeggen. Hij kreeg bij een interview de vraag of hij wel spelers kent van de Franse ploeg. Ibra kon daar maar één ding over zeggen: “Het klopt dat ik niks weet van de spelers hier, maar ze weten gelukkig wel wie ik ben.”

Toen hij Parijs leek te verlaten, deed Paris Saint-Germain er alles aan om de spits te behouden. Zlatan had alleen één eis: “Ik blijf in Parijs als ze de Eiffeltoren door mijn standbeeld vervangen. Ik denk niet dat ze de Eiffeltoren gaan veranderen in een standbeeld van mij, maar als ze het doen, dan blijf ik. Beloofd!”

Zlatan vindt zichzelf de God van Manchester

Is Zlatan een romanticus?

In de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië lukte het Zweden niet om zich te plaatsen. Het toernooi waar normaal gesproken alle grootheden uit de voetbalwereld aanwezig zijn. Zlatan was er alleen niet bij en daardoor had het eindtoernooi meteen geen nut meer: “Een WK zonder mij is niets om naar uit te kijken, het is het wachten op het WK niet waard.”

We zagen Zlatan Ibrahimović in zijn carrière meerderen keren een hartje maken na een doelpunt. Is hij dan echt een romanticus? Nou, er werd een keer gevraagd welk cadeau hij zijn vrouw gaf voor Valentijnsdag. De interviewer had alleen niet door dat hij de vraag stelde aan het cadeau zelf: “Wat bedoel je, cadeau? Ze heeft Zlatan al.”

Ook deze echte klassieker kan niet ontbreken. We zagen de afmaker bij Ajax al eens een wereldgoal maken door verdedigers dol te draaien en dit kunstje herhaalde hij meerderen keren in zijn carrière. Na één zo’n wereldactie legde de aanvaller even uit wat er was gebeurd: “Ik ging eerst naar links, dat deed hij ook. Toen ging ik naar rechts en dat deed hij ook. Toen ging ik weer naar links en ging hij een hotdog kopen.”

We sluiten het lijstje af met zijn meest recente quote. We gaan namelijk 100% nog meer uitspraken van hem horen. Gisteren werd de spits uitgefloten door het uitvak van Hellas Verona tijdens zijn afscheidsspeech. Wat de 41-jarige toen deed? Even duidelijk maken wie ze aan het uitfluiten waren: “Blijf fluiten. Dit is jullie grootste moment in het jaar om mij te zien.”