SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Het Parijse Bondy: cultuur, muziek en superster Mbappé

Het Engelse sportblad COPA90 produceerde een documentaire over de wijk waar Kylian Mbappé is opgegroeid. Naast Mbappé worden ook andere wijkgenoten als muzikant Ichon, ontwerpster Aïssé N’Diaye en fotograaf Marvin Bonheur gevolgd, de personen die gelden als een absolute inspiratiebron voor de jeugd in “District 93”. En Kylian Mbappé is niet het enige voetbaltalent uit de beruchte wijk, ook gerenommeerde voetballers als William Saliba, Alou Diarra en Abou Diaby groeiden hier op.

Kylian Mbappé in de hoofdrol in de documentaire over zijn wijk 93 Famille

Brotherhood

Bondy is onderdeel van wijk 93, ofwel Seine-Saint-Denis, in het noordoosten van Parijs. De lokale voetbalvereniging in deze wijk heet Red Star FC en is met haar 123 jaar de oudste club van de Franse hoofdstad. Dit jaar bracht de voetbalclub haar eerste collab uit samen met WWWESH STUDIO. Een streetwear-kledinglijn met het logo van Red Star FC op een prominente plek voor op het shirt. De wijk staat van oudsher bekend om haar multiculturaliteit door migranten afkomstig uit voornamelijk het Caribisch gebied en Afrika. Inclusiviteit en diversiteit staat hoog in het vaandel bij alle wijkbewoners en leden van de club Red Star FC. De titel van de documentaire “93 Famille” geeft het gevoel weer in de wijk. De lokale bewoners vormen samen één grote familie.

In de documentaire vertellen bewoners over hun band met wereldster Kylian Mbappé. Verder komen zijn vader en moeder aan het woord over Kylian zijn persoonlijkheid naast het voetbalveld. Daarnaast komt de rol van de wijk Bondy in het leven van Mbappé naar voren en de voorbeeldrol die Mbappé nu zelf heeft voor de jongste bewoners.  De Bondy-wijk is een rijke bron aan voetbal, muziek en cultuur.

Bondy muziek

Het Britse tijdschrift Versus heeft een playlist gepubliceerd genaamd “93 till infinity“. Twintig Franse rap nummers samengesteld door radio DJ Thierry Phung. In de lijst komt het gevoel van de Parijse banlieu naar voren waar voetballers en artistieke- en muzikale talenten worden geboren.

Zin in nog een voetbaldocu? Check de documentaire over het succesvolle WK in Qatar van Lionel Messi met zijn Argentinië. Met als hoogtepunt de WK-finale tussen de twee supersterren van het mondiale voetbal en teamgenoten bij PSG: Messi en Mbappé.