SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Marten de Roon vertelt hoe het is om in quarantaine te zijn

Dinsdag 10 maart 2020 bereikte het Atalanta Bergamo van Marten de Roon de kwartfinale van de Champions League ten koste van Valencia. De overwinning stond in schril contrast met wat er speelde in Bergamo. De stad zit op slot naar aanleiding van het coronavirus. De Nederlander vertelt via Twitter over de situatie in Bergamo.

Nadat het Atalanta van Marten de Roon haar thuiswedstrijd met een klinkende 4-1 zege had afgesloten, leek de uitwedstrijd slechts een formaliteit. Drie weken later vond de terugwedstrijd plaats in Valencia. De situatie rondom de wedstrijd was echter gigantisch veranderd.

Intrede coronavirus

Eind januari deed het coronavirus haar intrede in Italië. Twee Chinese toeristen werden tijdens hun rondreis door Italië opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. Niet veel later werden zij in quarantaine gesteld, net als hun 18 reisgenoten. Deze Chinese toeristen droegen het virus al langer met zich mee en hebben tijdens hun rondreis meerdere Italianen besmet. Op 15 februari werd in Codogno, iets ten zuiden van Milaan, de eerste Italiaan gemeld die is besmet met het coronavirus. Nog geen week later meldden de Italiaanse media ook Italië haar eerste dodelijke slachtoffer. Direct na deze bekendmaking besluit de Italiaanse regering een aantal steden in quarantaine te plaatsen. Het gaat om de kleinere steden Codogno en Vò.

Het coronavirus verspreidde zich binnen een week erg snel. Op 27 februari kwam de melding binnen dat er 500 geregistreerde coronapatiënten in Italië zijn. De teller liep in razend tempo op en op 6 maart meldde zich binnen 24 uur, 1100 nieuwe coronagevallen. Daaropvolgend besloot de Italiaanse regering de provincie waarin Bergamo ligt, Lombardije, op slot te gooien.

Achtste finale Champions League

Terwijl het coronavirus in Italië uitbrak, speelde Atalanta de eerste achtste finale van de Champions League in het San Siro stadion tegen het Spaanse Valencia. Atalanta moest uitwijken naar het San Siro, aangezien Stadio Azzurri d’Italia (het stadion van Atalanta) gerenoveerd wordt. Er waren nog geen vergaande maatregelen getroffen, aangezien het virus destijds nog niet volledig was uitgebroken. Meer dan 44.000 Italianen woonden dan ook de Champions League wedstrijd bij. Zij zagen dat Atalanta won en goede papieren had voor de uitwedstrijd in Valencia, die drie weken later plaats zou vinden.

In die drie weken was er ontzettend veel gebeurd en ging Lombardije dus op slot. Net nadat Lombardije op slot ging, reisde Atalanta af naar Valencia. Hoewel de spelers van Atalanta in onzekerheid leefden door het virus moesten zij de wedstrijd in Spanje toch spelen om zich zeker te stellen van de kwartfinale. De UEFA had enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Zo besloot de UEFA dat de wedstrijd zonder publiek moest worden gespeeld om verspreiding tegen te gaan. Dit was voor het eerst in de geschiedenis van de knock-out fase van het miljardenbal. Atalanta won de wedstrijd en drong door tot de kwartfinales, maar van een euforisch gevoel was verre van sprake.

Quarantaine

Na het behalen van de kwartfinale sloeg bij de spelers van Atalanta binnen een uur de uitgelaten stemmingsfeer om in bezorgdheid. Zij moesten namelijk terugkeren naar Bergamo, wat in onrust verkeerde. Marten de Roon liet via Twitter weten dat hij en zijn ploeggenoten, waaronder landgenoten Hans Hateboer en Robin Gosens, in quarantaine moesten.  Zij kregen namelijk te horen dat drie spelers van de tegenstander, Valencia, positief getest waren op het coronavirus. Marten de Roon laat weten dat de situatie in Bergamo erg slecht is.

Quarantaine-tweets

Vandaag laat Marten de Roon via Instagram weten hoe het voelt om in quarantaine te zijn. ”De straten zijn leeg en het enige wat je op straat hoort zijn sirenes van ambulances en kerkklokken. De kerkklokken luiden elke keer wanneer er bekend is dat er weer een dodelijke slachtoffer is gevallen”, laat hij weten op Twitter.. De 16-voudig Oranje international laat weten:”Er zijn betere dagen in aantocht, Italië is sterk, maar ik wil iedereen kracht toe wensen voor de komende weken”.

Check hieronder de berichten van Marten de Roon op zijn sociale media kanaal.

 

Klik hier voor het artikel over Marten de Roon die volgers uitdaagt om hem belachelijk te maken op Twitter.