SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Marokkaanse selectie doneert bloed voor slachtoffers na zware aardbeving

Afgelopen vrijdagavond werd Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving in het zuiden van het Atlasgebergte. Dit gebergte is erg ontoegankelijk en daarmee moeilijk bereikbaar voor hulpdiensten. Het gaat om de zwaarste aardbeving ooit in het Noord-Afrikaanse land, met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In het getroffen gebied is de schade groot. Volgens officiële cijfers zijn zeker 2122 mensen om het leven gekomen en zijn er bijna 2500 gewonden gemeld. Dit aantal kan nog oplopen. Daarnaast slapen veel mensen in verschillende dorpen en steden op straat, omdat hun huizen zijn verwoest of onveilig verklaard vanwege de vele scheuren en uit angst voor naschokken. Ook in Marrakesh slapen al drie nachten inwoners op het Djemaa el Fna. Ondertussen wordt in de afgelegen gebieden nog steeds gezocht onder het puin naar overlevenden.

Marokkaanse selectie doneert bloed voor slachtoffers zware aardbeving

Steun uit de sportwereld

Naast de internationale steun is er ook aandacht vanuit de sportwereld voor de ramp. Zo besloot Badr Hari zijn gevecht af te zeggen, hield het Nederlands elftal een minuut stilte voorafgaand aan de interland tegen Ierland en zal dit weekend het gehele betaald voetbal dit voorbeeld volgen uit respect voor de getroffenen in Marokko.

Ook de Marokkaanse selectie met onder meer Saibari, Mazraoui en Aboukhlal kwam in actie: de voetballers en staf doneerden bloed voor de slachtoffers. Noussair Mazraoui reageerde via de kanalen van de FRMF, de Marokkaanse voetbalbond, als volgt: ”Wij doen wat we kunnen. Toen we hoorden dat er bloed nodig was, wilden we graag helpen. Als ze bloed nodig hebben, zullen we bloed doneren. En als er meer nodig is, zullen wij helpen”, aldus de vleugelverdediger van Bayern München.

Help mee!

Wil jij bijdragen aan hulp voor Marokko? Dat kan! Er zijn tal van initiatieven gestart. Zo is ook het Rode Kruis in Marokko, de Marokkaanse Rode Halve Maan, ter plekke om te helpen. De hulpverleners komen in actie met eerste hulp, medische zorg, het vervoeren van gewonden en psychosociale hulp. De hulporganisatie heeft Giro 6868 geopend om de slachtoffers te steunen. Help jij mee?