SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Quizvraag: welke middenvelder passt het meest accuraat?

Het Champions League seizoen is halverwege en de kaarten zijn inmiddels goed geschud. Tijd om eens te kijken naar de data: welke middenvelder heeft het beste passingpercentage van iedereen?

Data zeggen natuurlijk niet alles; het gaat er toch vooral om wát je doet met de bal. Maar als middenvelder zijnde moet je toch altijd wel in staat zijn om de bal bij je teamgenoot te krijgen. Niet alle voetballers doen dat even goed, maar hee, je kunt niet allemaal op het niveau van Frenkie de Jong staan.

Of althans… is hij wel de benchmark? Om je vast een tipje van de sluier te geven: nope, Frenkie de Jong staat niet in de top-5 meest accurate passers van de Champions League.

Om je maar uit de brand te helpen: de meest accurate middenvelder van de Champions League in het seizoen 2019/2020 is… Marco Verratti. Deze 27-jarige Italiaanse voetballer heerst op het middenveld van Paris St. Germain, wat natuurlijk sowieso heel vet is. Hij heeft een passing accuraatheid van, let wel, 94%. En het is niet zo dat-ie weinig passes verstuurt; van de 469 passes die zijn voet verlieten, kwamen er 439.

Vlak daar achteraan komt een aantal namen die je weinig zal verbazen. Rodri, Toni Kroos, Miralem Pjanic en Ilkay Gündogan zijn de namen die volgen. Laatstgenoemde heeft de meeste passes verstuurd: 526.