SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Manchester City-ster lanceert eigen kledinglijn

Sterling De Bruyne Gundogan

Niemand minder dan Manchester City-ster Raheem Sterling komt met een eigen kledinglijn. De in Jamaica geboren Engelse profvoetballer Raheem Sterling presenteerde tijdens London Fashion Week (LFW) de debuutcollectie voor zijn nieuwe kledinglijn, 1692.

Afgelopen week presenteerde Raheem Sterling tijdens de London Fashion Week de debuutcollectie van zijn nieuwe kledinglijn 1692. Na zijn officiële samenwerking met Clarks vorig jaar, brengt de Citizen met zijn eerste AW21-collectie ook een memorial aan de Jamaicaanse aardbeving in 1692, waar het moderne Kingston uit is ontstaan.

De 1692 AW-21 collectie

De collectie bestaat uit strakke unisex kledingstukken en is uitgevoerd in neutrale tinten marineblauw. In verschillende kleuren, zoals wit en ecru en in donkere tinten grijs en zwart. Dit omdat het “bedrijvige land van hout en water” rond de hoofdstad van Jamaica te symboliseren.

De AW21-collectie is ontworpen en mede-opgericht door Raheem Sterling en Samiyah Miah. Dit getuigt van de serieuze intentie van Sterling om wat te weeg te brengen in de mode-industrie. Als we dieper ingaan op de afkomst van de collectie, zegt 1692 dat hun AW21-collectie: “een echo van de kunstzinnige constructie en eindeloze veerkracht van het eiland, met perfect op maat gemaakte lijnen die de eenentwintigste-eeuwse gentleman een houding en aanwezigheid geven.” De collectie werd afgelopen week in Londen onthuld, waarbij Raz zelf de collectie introduceerde in het bijzijn van onder andere Popcaan, Curtis Jones en Amelia Dimoldenberg. De modellen van 1692 liepen de catwalk op en droegen schoenen van Sterling zijn twee schoenenpartners, Clarks en New Balance.

Sterling X Jamaica

Raheem steekt het niet onder stoelen of banken dat hij erg trots is dat hij op Jamaica is geboren. Zo heeft hij in het verleden een samenwerking gehad met Clarks, waar hij ook al een ode bracht aan de inwoners van het eiland Jamaica. Ondanks dat Raheem Jamaica echt als vaderland ziet, kiest hij toch voor het nationaal team voor Engeland. Waarom is dat? Heel simpel eigenlijk, De Engelse-Jamaicaan vond dat hij het niet kon maken om Engeland de rug toe te keren na wat het land de voetballer allemaal gegeven heeft. Sterling werd voor het eerst opgeroepen voor het Engelse nationale team bij de wedstrijd tegen Zweden in 2012.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar. Koop nu uw exemplaar!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.