SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Livestreamen tijdens WK: ”Dat werd niet gewaardeerd”

Je hoeft de televisie maar aan te zetten en je krijgt de laatste updates van het WK in Qatar: wedstrijden, beelden van de training, spelers met een verkoudheid, de persconferenties van bondscoach Louis van Gaal, analyses van de wedstrijden, fans, interviews en ga zo maar door. We krijgen het allemaal mee, maar wat niet mee krijgen is de vrije tijd van de spelers. Want waar houdt de selectie zich buiten de wedstrijden, trainingen en besprekingen mee bezig? We vroegen het ervaringsdeskundigen Gregory van der Wiel en Aron Winter.

Vrije tijd tijdens het WK

Hoe ziet de vrije tijd tussen wedstrijden en trainingen eruit op een eindtoernooi?

Gregory van der Wiel: ”Je hebt toch wel aardig wat vrije tijd. Je zit veel op de hotelkamer met je teamgenoten of alleen. We chillden gewoon bij elkaar op de kamer. We hadden onze Playstations mee en er werd veel FIFA gespeeld. We hebben zelfs gelivestreamed. Wat overigens niet werd gewaardeerd haha. En we zaten op Twitter. Wat ook niet werd gewaardeerd. We zaten gewoon met elkaar. Sommige groepjes gingen kaarten, andere gingen videogames spelen. Van alles wat.”

Aron Winter: ”De wedstrijden zijn om de vier dagen. Dat hebben ze bewust gedaan om goed te herstellen en voor te bereiden om de volgende wedstrijd. Daarnaast zijn er altijd momenten vrijgemaakt zodat de spelers, maar ook de staf, de tijd hebben om hun familie, vrienden of kennissen te zien. Maar vaak heb je hier niet veel tijd voor bij een groot toernooi. Natuurlijk heb je wel veel tijd met je teamgenoten buiten de trainingen en besprekingen om. Hier gingen we kaarten of darten of iets anders met elkaar te doen. Die tijd heb je zeker.”

Meer zien van het interview met Aron Winter en Gregory van der Wiel? Dit zeiden ze over de openingswedstrijd van het toernooi.