SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Lionel Messi schrijft wederom geschiedenis

Het Argentijnse fenomeen van Barcelona heeft een volgend record toegevoegd aan zijn lijstje. Dit keer gaat het om een record dat wordt overgenomen van een ander icoon, namelijk Pelé. Edson Arantes do Nascimento, zoals Pelé officieel heet, is maar al te trots dat Messi zijn doelpuntenrecord heeft verbroken. Tussen al die doelpunten zaten een paar fantastisch goals.

In de wedstrijd tegen Valencia scoorde Messi zijn 643e doelpunt voor Barcelona. Hierdoor neemt de Argentijn het record over van Pelé. De Braziliaanse spits schoot tussen 1956 en 1977 maar liefst 642 ballen tegen de touwen voor Santos. De voetballegende had 664 officiële duels nodig voor dit gigantische aantal. Lionel Messi had iets langer nodig om tot dit aantal te komen. De zesvoudig Ballon d’Or-winnaar had 747 duels nodig om dit record over te nemen.

Zeldzaam verhaal

De oud Braziliaans stervoetballer is erg onder de indruk van Messi. Vooral omdat Messi al een zo hoog aantal wedstrijden voor Barcelona heeft gespeeld. Pelé zegt hierover “Verhalen zoals dat van ons, dat we zo lang van dezelfde club houden, zullen helaas steeds zeldzamer worden in het voetbal”.

Messi neemt het doelpuntenrecord voor één club over van Pelé

Pracht doelpunten

Tussen de 643 goals die Lionel Messi maakte voor Barcelona zaten een paar prachtige en belangrijke doelpunten. Een belangrijke goal voor Messi zelf was natuurlijk zijn 643e tegen Valencia. Het kostte de Argentijn nog enige moeite om de bal in het doel te krijgen. Zijn penalty werd eerst gekeerd, maar uit de rebound kwam een voorzet die hij kon inkoppen.

https://www.youtube.com/watch?v=o1NXzYvu1rE

In het seizoen 2006/2007 scoorde ‘de vlo’ een fantastische goal tegen Getafe. Na een geweldige solo en het passeren van de keeper liet hij het net bollen. Door deze goal werd gelijk de vergelijking gemaakt met Diego Maradona. De recent overleden balkunstenaar had op een bijna identieke manier een doelpunt gemaakt in zijn tijd.

In het seizoen 2018/2019 maakte Messi zijn 600e goal. Dit was een fenomenale vrije trap op een belangrijk moment. In de heen wedstrijd van de Champions League tegen Liverpool zorgde de Argentijn voor de 3-0 door vrije trap de kruising in te sturen. Dit gaf Barcelona toen een goed uitgangspunt voor de terugwedstrijd. 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.