SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit gaat Zlatan vanaf vandaag doen!

Zlatan Ibrahimović heeft een punt gezet achter zijn carrière. De 41-jarige Zweed deed dit gisteren bij zijn grote liefde AC Milan. Hij kwam met tranen in de ogen op het veld gelopen, sprak het publiek nog één keer toe en hing daarna zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Maar waar gaat de aanvaller zich nu mee bezig houden?

Dit gaat Zlatan vanaf vandaag doen

Il genio!

Bij de naam Zlatan Ibrahimović denkt iedereen wel aan iets anders. Zijn goal tegen Engeland, de gigantische tattoo op zijn rug, zijn uitspraken in de media of gewoon zijn karakter. De zelfverzekerde en beresterke Zweed is onderhand al 40(!), dat hij steeds meer na gaat denken over zijn toekomst zonder voetbal is dus niet meer dan logisch. De spits denkt echter nog niet aan stoppen. Zijn fitheid is om te prijzen. Een 41-jarige met een fysiek van een 25-jarige. Als echte sportman wil Zlatan altijd het beste uit zichzelf en zijn teamgenoten halen. De indruk die hij daarmee achterlaat bij teamgenoten is dan ook meer dan indrukwekkend. Een verschijning is Ibrahimović altijd: boomlang, gespierd, knotje en de uitstraling van een kampioen. Met uitspraken als, ‘dat weet alleen God, en daar spreek je nu mee’, ‘ik hoef de Gouden Bal niet te winnen om te weten dat ik de beste ben’ en ‘een WK zonder mij is niet waard om bekeken te worden’ wist Zlatan altijd wel de headlines weten te behalen.

Zlatan Padel
Zlatan Ibrahimovic

Van pupil tot legende

Het begon voor Ibrahimović allemaal in Malmö, in de wijk Rosengård die bekendstond om zijn immigranten. Zlatan heeft namelijk een Bosnische vader en Kroatische moeder. Hij begon met voetballen bij de club Malmö Boll & Idrottsförening en ging vervolgens naar FBK Balkan. In 1996 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van één van de grootste clubs in Zweden, Malmö FF. Hier begon het avontuur van de Zweed. Bij Malmö maakt hij zoveel indruk dat de legendarische trainers Arsène Wenger en Leo Beenhakker (toenmalig technisch directeur van Ajax) interesse hadden in de Zweed. Een jaar later speelde er een boomlange, nog onbekende, Zweedse spits in Amsterdam. Al snel bleek dat deze spits een toptalent was. In Amsterdam groeide hij uit tot een publiekslieveling en een echte topspits. IJzersterk aan de bal, altijd op de goede plek en een baltechniek die zo goed was, een plaag voor elke verdediger. Na Ajax koos Zlatan zijn volgende stap, Juventus. Na Juventus heeft de Zweed een aardig cv opgebouwd bij menig topclub zoals, Internazionale, FC Barcelona, AC Milaan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en als laatste was hij actief bij zijn oude liefde AC Milaan.

‘I am Zlatan’

Naast het voetbal is ‘Ibra’ ook actief. Na een glansrijke carrière als voetballer wil Zlatan net zoveel indruk maken als op het veld. Zlatan, het lenige beest wat het is, is ook regelmatig in de dojo te vinden. Hier beoefent hij de Koreaanse vechtaport Taekwon-Do, waar Zlatan, hoe kan het ook anders, de zwarte band in heeft. Taekwon-Do is een levenswijze door middel van voet en vuist. Met de voeten kan Zlatan natuurlijk al behoorlijk wat! Naast de dojo is hij ook steeds vaker te vinden op kantoor en in het zakenleven. Zo heeft de Zweed onlangs een eigen Padel center geopend in zijn geboortestad. Padel wordt steeds populairder onder de voetballers en is daarom de volgende meesterzet van de Zweed. De naam van het center is Padel Zenter en het plan is om in Milaan eenzelfde center te bouwen. Niet alles wat Zlatan aanraakt veranderd in goud, want hij is vorig jaar gestraft voor het hebben van aandelen in gokbedrijf ‘Bethard’. Hier kreeg hij een boete voor van €50.000 van de UEFA. In februari komt de film over Zlatan uit. Die vooral inzoomt op de jeugd van de jonge Zweed. Het leven in armoede, de liefde voor voetbal en het niet verloochenen van je roots. Maar vooral over het kind dat besluit om zijn droom te leven.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.