SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Louis Saha

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot CEO van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Louis Saha Header 2

Fransman op Engels avontuur

Louis Lourent Saha begon zijn carrière in 1997, bij het Franse FC Metz. In Frankrijk kwam de aanvaller tot 47 wedstrijden en scoorde daarin vijf goals. In zijn laatste jaar bij FC Metz werd Saha uitgeleend aan Newcastle United. Eenmaal teruggekeerd in Frankrijk, meldde Fulham zich voor de aanvaller. Louis zag een definitieve overstap naar Engeland wel zitten. In 117 wedstrijden scoorde hij 53 keer. Door zijn vier goede seizoenen bij de club, trok hij de aandacht van de Engelse grootmacht Manchester United.

In de winterstop van het seizoen 2003/2004 verkaste Saha vervolgens naar Manchester United waar hij onder meer twee Premier Leagues en een Champions League titel won. Bij ‘The Red Devils’ was hij voornamelijk invaller. In 2006 wist hij echter wekenlang een basisplaats te veroveren. Hij werd boven niet de minste spits, Ruud van Nistelrooij, verkozen. Door een blijvende blessure bood Everton de Fransman een contract aan waarin stond dat hij betaald kreeg naarmate het aantal wedstrijden dat hij kon spelen. Bij Liverpool speelde hij overigens meer wedstrijden dan in zijn tijd bij Manchester. Begin 2012 verhuisde Saha naar de volgende Engelse ploeg, Tottenham Hotspur. Hier speelde hij een half jaar en in de zomer van dat jaar volgde nog een stap naar Sunderland AFC. Hij sloot vervolgens zijn carrière af in 2013 bij het Italiaanse Lazio Roma.

Voor collega’s een helpende hand

Waar veel voetballers genieten van hun welverdiende vrije tijd na hun actieve carrière, stortte Saha zich op het opzetten van een bedrijf om zijn voormalige collega’s te helpen. In 2014 richtte de oud-spits Axis Stars op. Het bedrijf is een netwerk dat sporters een plek moet bieden om te praten over verzekeringen, financiën, lifestyle en andere carrière-gerelateerde onderwerpen. Axis Stars geeft sporters ook een beter inzicht in het leven na de sport. Dat is niet het enige, want het bedrijf biedt ook netwerkmogelijkheden en helpt hun makkelijker een tweede carrière te starten, waardoor de kans op een faillissement kleiner wordt.

Zelf vertelde Saha over zijn streven: ”Het doel is om de angstaanjagende statistieken, waaruit blijkt dat ongeveer 50 procent van de sportprofessionals failliet gaat na hun pensionering, drastisch te helpen verminderen. Ik ben trotser op dit ongelooflijke project dan op al mijn prestaties op het veld.” Voetballers Didier Drogba en Djibril Cissé helpen Saha met hun ervaring om advies te geven aan jonge talenten. Inmiddels heeft Louis Saha het geschatte vermogen van $4,9 miljard.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.