SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Kai Heerings

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of ….

JZ Game Case

‘Wereldvoetballer’

Misschien roept de naam Kai Heerings niet met wat bij je naar boven, maar deze voetballer heeft een een heel bijzonder item bedacht, wat achteraf een gat in de markt bleek te zijn. Toch is de voetballer niet geheel onbekend en speelde zijn eerste vier jaar van zijn carrière bij FC Utrecht, waar hij tot 68 wedstrijden kwam. Na uitstapjes naar Oostenrijk, Duitsland en India was de lange centrale verdediger geland in Cyprus. Hier speelde Kai voor THOI Lakatamia. Tegenwoordig is de Nederlander te vinden in Spakenburg, waar hij speelt voor V.V. IJsselmeervogels en speelt hij in het seizoen 2021/22 in de Tweede divisie. De 32-jarige linksbeen heeft over de hele wereld gevoetbald en is ondertussen bezig geweest met zijn eigen onderneming.

Uniek idee

In de hedendaagse wereld zijn de PlayStation en Xbox populairder dan een simpel kaartspel. Dit vond Kai Heerings en zag een kans om iets speciaals te creëren. De profvoetballers nemen niet een spelconsole mee in het vliegtuig of in de bus, dus bedacht Kai de Game Case. Een koffer met een ingebouwd beeldscherm, uitstekend geschikt om onderweg een potje FIFA te spelen tegen een teamgenoot. Het familiebedrijf JZ Design, wat Heerings runt met zijn zwager Jens van Zonneveld en vrouw Maartje. Jens is opgeleid tot piloot, en mede hierdoor behoorlijk technisch. Om die reden ontwierp en bouwde hij de Game Case helemaal zelf. De koffers zijn oersterk, bevatten een ingebouwd high-definition-scherm en luidsprekers. Dankzij een snoer van vijf meter is de spelcomputer bijna overal bruikbaar. Door de voetbalcarrière en de drukke banen werd JZ Design vooral in de avonduren gerund. Het was echter meteen een succes, door de lijntjes die Heerings heeft in de voetbalwereld waren collega’s meteen enthousiast. De bestellingen stroomde binnen en het bedrijf groeide daardoor. Zelf heeft Kai altijd gezegd dat hij het bedrijf kleinschalig wil houden en niet opeens hard zou willen groeien vanwege het imago dan minder sterk zou worden. Bekendheden zoals Max Verstappen en Lionel Messi pronkten al met hun eigen Game Case!

Ons gloednieuwe Fashion Player magazine is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #71 met jouw Fashion Player op de cover!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.