SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Jhonny van Beukering

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot CEO van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Jhonny van Beukering

De Beuk

Van Beukering begon zijn professionele voetbalcarrière bij Vitesse, nadat hij bij de jeugd van Velpse Boys, VVO en De Graafschap in Arnhem terecht kan. Vitesse pikte hem, in zijn later jeugdjaren, uit Doetinchem weg en in het seizoen 2000/2001 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Na drie jaartjes bij Vitesse, waar hij onder andere ook een jaar is verhuurd aan Pec, maakte Jhonny de overstap naar De Graafschap. Hier speelde Van Beukering drie goede seizoenen, waarvan twee in de eerste divisie waren. NEC pikte de spits in 2007 op, dat zich het seizoen erop kwalificeerde voor de UEFA Cup, onder andere door clubtopscorer Van Beukering die dat seizoen elf goals maakte in de Eredivisie. Jhon had het na NEC erg moeilijk en had veel last van blessures. Ook werd hij in 2008 veel aan de kant gehouden door zijn overgewicht. Hij werkte hard en verloor zeven kilo in een week, waardoor hij weer een basisplek verdiende. Toch hield hij hier de bijnaam ‘Jhonny van de Burger King’ aan over. Van 2009 tot en met 2011 speelde hij nog bij De Graafschap, Go Ahead Eagles en Feyenoord. In 2011 werd bekend gemaakt dat Jhonnie zijn carrière voort zou zetten in Indonesië bij Pelita Jaya FC. Hier speelde hij twee wedstrijden en is toen zelfs twee keer uitgekomen voor het Indonesisch voetbalelftal. Na het korte avontuur in Indonesië heeft Van Beukering nog bij drie verschillende amateurclubs in Nederland gevoetbald.

Coach binnen de lijnen

Jhon van Beukering is als trainer bij meerdere clubs actief geweest. In 2014/15 werd Jhon speler en assistent-trainer, van zijn broer Dennis, bij hoofdklasser AFC Arnhem. Ook werd hij jeugdtrainer van SC Veluwezoom uit Velp. Op 2 september 2015 liep een wedstrijd van de C2 die hij leidde uit de hand en zou Van Beukering een speler van de tegenstander hebben geslagen. Dit leidde tot een schorsing van een jaar door de KNVB. In beroep werd de straf teruggebracht naar een half jaar schorsing. In 2016 maakte Van Beukering bekend te willen terugkeren als profvoetballer. Onder leiding van zijn broer en coach Dennis van Beukering traint de spits eens per week mee met het eerste elftal van Sportclub Silvolde, in de hoop dat een betaalde voetbalclub hem weer een kans zou willen geven.  Daarnaast werd hij voor het eerst hoofdtrainer bij de derdeklasser SC Veluwezoom. Met de club uit Velp werd Van Beukering kampioen van de vierde klasse. In 2017/18 was Van Beukering hoofdtrainer bij derdeklasser MASV. Hier bereikte hij het KNVB-beker-toernooi. Op 7 september 2018 stapte Van Beukering per direct op als trainer van MASV. In november van dat jaar maakte hij zijn rentree als speler bij Silvolde door in de beker direct tweemaal te scoren. Vanaf het seizoen 2019/20 is hij hoofdtrainer van zondag-vierdeklasser SC Veluwezoom.

Van paradijs naar de hel

Jhonny’s leven heeft grotendeels uit voetbal bestaan. Tegenwoordig verdiend Jhonny ook een zakcentje buiten de voetbalvelden. Ooit spits van Feyenoord, nu portier van stripclub De Nacht in Tilburg. Over het nieuwe leven van een ex-prof, die vanwege geldproblemen vier loodzware jaren achter de rug heeft. Zo vertelde hij het AD dat hij van een paradijs naar de hel ging en vier jaar lang met zijn vrouw en drie kinderen maar 50 euro per week had om te besteden. Niet werkte hij overuren in de nacht, maar gaf Jhonny voor de ouderen in zijn dorp, Velp, verschillende gymsessies. Jhonny heeft kunnen genieten van zijn voetbalsuccessen, maar heeft ook de dieptepunten gekend. Na hard werken is hij er nu grotendeels overheen gekomen.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.