SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Gerard Piqué

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of ….

Gerard-Piqué-Header

El Presidente

Gerard Piqué is één van de vele clubiconen die de Catalaanse club FC Barcelona heeft gehad. De centrumverdediger heeft veel successen met FC Barcelona gevierd en groeide uit tot een vaste waarde voor het team. Nadat hij de jeugdopleiding van de Catalanen had doorlopen koos Piqué voor een buitenlands avontuur in Engeland, bij Manchester United. Daar kon hij zijn eerste professionele contract tekenen in 2004. In Manchester speelde de verdediger vooral in het tweede elftal van The Red Devils. Het Premier League debuut kwam pas in oktober 2005, hij mocht invallen op een ongebruikelijke positie. De trainer besloot Gerard als aanvaller in het veld te brengen. In maart 2006 kon Piqué zijn eerste basisdebuut achter zijn naam schrijven. Datzelfde jaar, in de zomer, besloot hij weer terug te keren naar zijn geboorteland Spanje. Waar hij aan Real Zaragoza verhuurd zou worden.

In 2008 keerde Gerard Piqué terug bij zijn oude club, FC Barcelona. Hij speelde al 579 wedstrijden voor de club en de teller loopt nog altijd door. De prijzenkast van de Catalaan zit aardig vol door de vele successen die hij heeft behaald met de Catalaanse hoofdmacht. Zo won hij maar liefst acht keer de La Liga, zeven keer de Copa Del Rey en vier keer het tegenwoordige miljardenbal, de Champions League. Eén daarvan won hij met Manchester United. Deze prijzen werden voornamelijk gepakt in de tijden dat FC Barcelona onverslaanbaar was met spelers als Lionel Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Carles Puyol, die samen met Piqué als muur fungeerde in het centrum van de verdediging. De 34-jarige Catalaan houdt zich tegenwoordig ook bezig met andere zaken.

Kosmos Holding
Piqué & Memphis Barca

Grand Slam

De 34-jarige Catalaan is niet alleen succesvol in de voetbalwereld, maar ook in de zakenwereld. Zo heeft hij in 2016 het bedrijf eFootball.Pro opgericht. Met dat bedrijf wil Piqué de E-sportwereld overnemen. Dti doet hij samen met het Japanse bedrijf Konami, bekent van het voetbalspel Pro Evolution Soccer.

Piqué heeft naast voetbal ook een voorliefde voor de sport met de kleine gele bal, tennis. Op het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar de Spanjaarden de finale wonnen, was Piqué naast voetbal ook met zaken bezig. In die periode in Zuid-Afrika heeft de Spanjaard het idee bedacht om de Davis Cup in een nieuw jasje te stoppen. Dat lukte en in 2019 was het resultaat daar. Het prestigieuze tennistoernooi werd voor de eerste keer in haar geschiedenis in één stad gespeeld.

Een ander bedrijf van Gerard Piqué is Kosmos Holding. Het bedrijf wordt gesteund door miljardair Hiroshi Mikitani, voorzitter en CEO van Rakuten. Kosmos Holding bouwt aan een wereldwijde portfolio van sport-, media- en entertainmentondernemingen. Zo heeft het bedrijf van Piqué de rechten van de Ligue 1 gekocht om als enige in Spanje het debuut bij PSG van zijn oud-teamgenoot Lionel Messi te kunnen uitzenden. Het was ook meteen, met 6,7 miljoen kijkers, de meest bekeken Ligue 1-wedstrijd aller tijden in Spanje. Een meesterzet van de zakenman dus!

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.