SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Fabien Barthez

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot CEO van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Fabien Barthez

Alles winnen in Frankrijk

Winnaar van de Champions League in 1993, wereldkampioen in 1998 en Europees kampioen in 2000. Het is niet onlogisch dat de Fabien Barthez gezien wordt als een van de beste doelmannen die Frankrijk ooit heeft gekend. Met 17 wedstrijden op de eindronde van een wereldkampioenschap is Barthez ook nog altijd recordhouder van ‘Les Blues’. Barthez begon zijn carrière bij Toulouse om vervolgens naar Olympique Marseille te verhuizen. Met Marseille wist hij de eerste editie van de Champions League te winnen, in een finale waarin het AC Milan van Rijkaard, van Basten en Gullit met 1-0 verslagen werd. Barthez vetrok naar AS Monaco, waar hij twee keer Frans kampioen werd.

De ‘Kale God’

In de gouden periode van het Frankrijk elftal, waar ze zowel het wereldkampioenschap van ’98 als het Europeeskampioenschap van 2000 wonnen, was Barthez een onmisbare pion. De katachtige keeper werd met zo een volle prijzenkast gezien als één van de besten van het moment. Daar kon Sir Alex Ferguson niet om heen en daarom dat hij overtuigd was dat Fabien de keeper voor Manchester United zou moeten worden. In 2000 verdiende Barthez dan ook deze transfer naar de Premier League, waar hij als ‘Kale God’ omschreven werd. In Engeland won hij de Premier League twee keer met de ‘Red Devils’. Na drie jaartjes besloot de Fransman terug te keren naar Olympique Marseille. Hier leek de carrière van Barthez drie jaar later ook aan z’n eind te komen. Voor het seizoen 2006-2007 vond Barthez namelijk geen nieuwe club, dus kondigde Barthez in oktober 2006 zijn afscheid aan. Drie maanden na zijn aangekondigde afscheid kwam er toch nog een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, Barthez tekende namelijk bij FC Nantes om hier zijn carrière uiteindelijk af te sluiten.

Barthez op poule

Na een bewogen seizoen bij FC Nantes leek Barthez nog even een transfer te maken naar Mexico, maar dit verhaal bleek niet te kloppen. Barthez richtte zich namelijk na zijn laatste wedstrijd voor FC Nantes op de autosport. Barthez bleek na eigen zeggen altijd al een passie te hebben gehad voor de autosport, echter moest hij wachten tot het einde van zijn voetbalcarrière. Kort na zijn de bekendmaking van zijn pensioen verscheen Barthez op de startgrid voor de Porsche Carrera Cup in Frankrijk. Na een aantal jaren zonder succes, boekte Barthez zijn eerste succes in 2013. Barthez werd Frans GT-kampioen in een Ferrari 458 Italia. Zijn eerste grote race was de 24 uur van Le Mans in 2014, met zijn team eindigde hij als negende. Barthez heeft zijn naam steeds groter gemaakt binnen de racewereld, zo heeft hij naast zijn inhaalacties op de baan ook een eigen raceteam samen met voormalig F1-coureur Olivier Panis. Barthez is overigens nogsteeds actief op verschillende circuit en met succes, de ‘Kale God’ pakte in zijn laatste kwalificatie zelfs pole position.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.