SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Dries Boussatta

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of … .

Dries Boussatta!

FOTO: RENE BOUWMAN

De eerste Nederlands-Marokkaanse International

Driss (Dries) Boussatta is een Nederlands-Marokkaanse voetballer die van 1991 tot en met 2004 in het betaalde voetbal heeft gespeeld. Dries kwam onder meer uit voor FC Utrecht en AZ. In 1998 besloot Frank Rijkaard Dries een kans te geven in het nationale elftal. Dit kwam grotendeels door het gebrek aan spelers die rechtsbuiten konden spelen. Boussatta was met zijn debuut in 1998 de eerste Nederlands-Marokkaanse voetballer die uitkwam voor het Nederlandse elftal. Naast drie interlands voor Nederland heeft Boussatta ook nog drie wedstrijden voor Marokko gespeeld.

Koffie en Wellness

Tegenwoordig kan Boussatta als echte ondernemer omschreven worden. Boussatta begon met een koffiebar Buengiorno in De Baarsjes. Onderhand telt Buongiorno nu vijf verschillende koffieketens te vinden in Amsterdam-West of Nieuw-West. De buurten waar Dries zich thuis voelt en waar zijn hart ligt. De koffieketens houden toch een verband met voetbal. Elk soort koffie die ze bij Buongiorno verkopen zijn vernoemd naar verschillende (oud)voetballers. Naast de koffieketens is Dries ook trots eigenaar van Rein Cityspa. Ook deze wellness onderneming is te vinden in Amsterdam-West. Dries vindt dat er meer ondernemingen moeten beginnen in deze buurten. Een divers aanbod aan ondernemers is volgens hem erg belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt. Dries is een nuchtere Amsterdammer, maar is ambitieus. We zullen zien waar Dries zijn ondernemingen brengt.

Lees de ‘Life After Football of…’ van Memphis Depay hier.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Wil je onze magazines lezen? Dan zijn ze te vinden op onze Webshop Life After Football.