SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… David Ginola

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of … .

Top 5: David Ginola

Prins op het slagveld

David Ginola-Ceze is een oud-voetballer die zijn voetbalcarrière begon bij SC Toulon. De voormalige aanvaller heeft tien seizoenen in Frankrijk gevoetbald, voordat hij in 1995 van Paris Saint-Germain naar Newcastle United vertrok. Johan Cruijff was een groot fan van Ginola en benoemde hem zelfs als ‘één van de beste’, na de dubbele confrontatie van Barcelona en PSG in 1995 en had zijn ogen op de buitenspeler gevestigd. Het lukt Cruijff echter niet om de Fransman naar Barcelona te brengen, terwijl Cruijff dat wel graag had gedaan. De selectie van Barcelona bevatte al te veel spelers met een andere nationaliteit en het was dus niet mogelijk. De teleurgestelde David vertrok dat jaar toch nog naar een andere club, Newcastle United in dit geval. Na Ginola’s vertrek van Parijs speelde hij, naast Newcastle, in Engeland nog voor Premier League clubs Tottenham, Aston Villa en in 2002 nog drie maanden voor Everton, waarna hij in maart zijn voetbalschoenen ophing. Tussen 1990 en 1995 heeft David in 17 wedstrijden voor het Franse nationale elftal mogen spelen waarin hij drie goals heeft kunnen maken.

Voetbal was niet het enige waar David zich tijdens zijn professionele voetbalcarrière mee bezig hield. In de felle wedstrijden in de Franse en Engelse competities moest Ginola nog uitkijken voor de heftige tackles. Het kon namelijk zomaar zijn dat hij diezelfde week nog op de catwalk voor Cerruti werd verwacht. Dan kon je er natuurlijk niet geschonden bijlopen. Ook was David al tijdens zijn voetbalcarrière te vinden in reclamecampagnes voor merken als Morgan, L’Oréal en Renault.

Niet van de TV weg te denken

Dat David nog veel andere plannen had voor na zijn voetbalcarrière was geen verrassing. Acteren is waar zijn hart ligt en hij is na zijn pensioen dan ook gelijk gestart met acteerlessen. Ook was Ginola regelmatig te gast bij CNN, BBC en BT Sport. Zelf was hij presentator van programma Match of ze Day, waar wedstrijden van de Premier League live werden uitgezonden. Als acteur is David begonnen met bijrollen in kleine films en afleveringen van series. In 2004 kreeg hij zijn eerste hoofdrol in The Center, een BBC televisiedocumentaire. Verder was David als acteur onder andere te zien met rollen in films of series als City Lights, Chop Shop en The Young and the Restless.

Van alle markten thuis

Voetballen, model lopen en acteren was voor David Ginola nog niet genoeg. David heeft na zijn voetbalcarrière zeker niet stil gezeten. In de voetbal probeerde Ginola in januari 2015 zich nog kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, maar hij trok zich terug omdat hij niet de vereiste steun kreeg van ten minste vijf nationale voetbalbonden. Wel is Ginola een ambassadeur voor het Olympische bod van Parijs 2012 geweest en was hij ambassadeur voor de Franse Golffederatie in hun succesvolle bod om de Ryder Cup 2018 in Frankrijk te organiseren. Naast deze sportieve en acteer prestaties is David ook nog eens succesvol gebleken in het brouwen van wijn. In 2008 ontving hij namelijk een zilveren medaille op de International Wine Challenge voor zijn geproduceerde rosé wijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Wil je onze magazines lezen? Dan zijn ze te vinden op onze Webshop Life After Football.