SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Andy van der Meijde

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of ….

Life After Football of Andy van der Meijde

De scherpschutter

Andy van der Meijde was in zijn tijd als voetballer een groot talent en maakt menig tegenstander gek met zijn dribbels en snelheid. Hij begon zijn carrière in de hoofdstad bij Ajax. Na een verhuurperiode naar FC Twente, waar hij veel indruk wist te maken keerde hij terug bij de Amsterdammers. Hier speelde hij samen met Zlatan Ibrahimovic en Mido. Die drie waren samen goed voor heel wat grappen in de kleedkamer en veel stommiteiten.

Na het Nederlandse avontuur koos Andy voor Italië. In zijn periode bij Internationale speelde hij 53 wedstrijden waarin hij slechts vier keer het net wist te vinden. Door verslavingen kon Andy zijn potentie niet waarmaken, maar een slecht leven had hij zeker niet. De overstap naar Italië wordt in Nederland ook wel omschreven als ‘het begin van het einde van zijn carrière’. Na Inter kwam de buitenspeler in Liverpool terecht. Bij Everton speelde Andy vier seizoenen, maar ook hier wist hij geen indruk achter te laten. Nou ja, geen goede indruk. Hij was veelal in het nieuws vanwege disciplinaire geldstraffen en schorsingen, een ziekenhuisopname na een avondje stappen, beschuldigingen van alcoholisme en een inbraak in zijn woning. Andy sloot zijn carrière af in 2011 bij PSV.

Niet meer van de buis te krijgen

Na een toch wel verwaarloosde voetbalcarrière ging Andy de entertainment wereld. Hiervoor bleek de Arnhemmer wel uit het goede hout gesneden te zijn. Andy deed aan verschillende televisieprogramma’s mee, zoals bij Sterren Dansen op het IJs, Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS, Sterren Springen en VTBL. Verder was Van der Meijde tijdens het WK Voetbal in Brazilië te zien als scheidsrechter van Veronica’s WK in Lingerie. Met zijn vrouw Melisa heeft Andy ook een theatershow genaamd Andy & Melisa Live on tour.

Andy is ook te zien op YouTube met zijn succesvolle show Bij Andy in de auto. Hier nodigt hij verschillende voetballers, rappers of andere bekende mensen uit om een stukje met hem mee te rijden en een praatje te maken met Andy. Op een geheel eigen wijze natuurlijk! Zo gingen Hakim Ziyech, Romelu Lukaku, Frenkie de Jong en rappers Ashafar, Kevin en Boef een blokje om met Andy.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram