SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football #69 is out now!

Donyell Malen is de coverster van Life After Football #69

Het EK is in volle gang bezig, dus dat betekent Tournament Fever. Een EK-special met bijzondere verhalen over het vierjaarlijks voetbaltoernooi. We praten met spelers die momenteel actief zijn of in het verleden actief zijn geweest op de Europese kampioenschappen en met personen die indirect een prachtige bijdrage hebben geleverd aan het prestigieuze toernooi. 

We mogen weer! Het is weer alsof je als klein kind voor de eerste keer met je vader of moeder naar een volgepakt stadion ging. Zingende supporters, het volkslied met volle hartstocht en passie meezingen en schouder aan schouder een voetbalwedstrijd kijken met je beste vrienden. Het eerste bezoekje aan het stadion bezorgt je kippenvel over je hele lichaam. Dat voelen de supporters, maar ook de spelers op het veld. Prachtige anekdotes, rapportages, interviews en nog veel meer lees je in Life After Football ISSUE #69!

Donyell Malen schittert als coverster in ISSUE #69

Donyell Malen

Een Nederlandse jeugdspeler, die op zestienjarige leeftijd voor kiest om naar het buitenland te gaan, is allesbehalve een recept voor succes. Gelukkig zijn er uitzonderingen, zie hier Donyell Malen. Hij vertrok uit Nederland, keerde als betere speler terug, raakte zwaar geblesseerd en kwam vervolgens als sterkere speler terug. Afgelopen seizoen was hij de meest trefzekere Nederlandse speler in de Eredivisie en nu schittert hij op zijn eerste grote eindtoernooi met Oranje.

“Het is altijd speciaal om uit te komen voor je land. Wat zo’n toernooi met de mensen en het land doet, die mate van beleving is natuurlijk heel bijzonder.”

Ryan Gravenberch & John Heitinga

De verschillen in leeftijd en in hun beider carrières zijn nu nog groot. De ene is een toekomstig wereldtopper die pas drie interlands speelde, de ander is een ex-topvoetballer met 87 interlands achter zijn naam, die nu trainer is, vijf eindtoernooien speelde – waaronder een WK-finale – en alles al eens een keer meemaakte. Ze hebben echter veel meer gemeen dan je denkt: John Heitinga en Ryan Gravenberch zijn beiden zowel Oranjeleeuwen voor het leven als Oranjefans.

“Zó veel eindtoernooien ga je niet spelen. Dus geniet ervan en zorg dat je alles eruit haalt.”

Jack van Gelder vertelt in ISSUE #69 een aantal prachtige EK-anekdotes

Jack van Gelder

Het is met uitstek dé stem die al generaties lang onlosmakelijk verbonden is met de Nederlandse sport met het vaderlandse voetbal voorop. Miljoenen mensen genoten van zijn verslagen en zijn lyrische uitspraken zijn bijkans nationaal erfgoed geworden. Jack van Gelder is een grootheid en denkt nog lang niet aan stoppen en eenieder die ooit van zijn kunde en commentaar genoot, zal heel blij zijn met die gedachte. Life After Football ging in gesprek met ‘Mr. Langs de Lijn’.

“Wij zijn als klein landje toonaangevend in de wereld en doen het op heel veel vlakken erg goed. Dus we gaan zeker nog een groot eindtoernooi winnen.”

Joost Leenders

Lange tijd werd er met veel scepsis gedaan over de tem ‘mental coach’. Maar inmiddels weten honderden profvoetballers en BVO’s overal ter wereld wel beter. Want vaak wordt gezegd dat voetballers net mensen zijn ‘zoals jij en ik’. Maar zo worden zij echter niet behandeld. Iemand die daar alles van weet is prestatiecoach Joost Leenders. Als partner van De Talentenacademie, onderdeel van de Talent Academy Group, is hij mede verantwoordelijk voor de mentale weerbaarheid, hulp én begeleiding van vele voetballers. Naast Joost Leenders laten we ook profvoetballers Anwar El Ghazi en William Troost-Ekong die vol lof zijn over de hulp van De Talentenacademie. Zij vertellen openhartig hun verhalen.

“Los van voetballer, durven, kunnen en willen mensen niet zo snel over moeilijke zaken praten.”

Shari Winter

Voor deze shoot is het overduidelijk dat er twee schitterende hoofdrolspeelsters zijn. Aan de ene kant de oogverblindende Shari Winter en aan de andere kant juwelen die minstens zo mooi shinen. Hoe dan ook: een shoot vol schittering.

Senna Miangue

Op je twaalfde pas beginnen met voetballen, in de jeugd weggestuurd worden bij Beerschot AC en toch nog in een uitverkocht San Siro spelen. Het overkwam Senna Miangue (24), geboren in Antwerpen als zoon van een Belgische moeder en een Congolese vader. We mogen dus wel stellen dat hij ondanks zijn leeftijd al een veelbewogen carrière kent.

Daan Reiziger & Sontje Hansen

Met het EK voor de deur stat ons een maand vol topvoetbal te wachten. Na een zwaar en lang seizoen met er nog één maand worden gepiekt en gepresteerd. Je moet het maar kunnen. Tijdens de maanden juni en juli staan de A-internationals in de picture. Voor Sontje Hansen en Daan Reiziger is het grote EK nu nog een droom. Zo ver zijn deze sterren van de toekomst nog niet. Maar als zij als jeugdinternationals door willen stoten naar het grote Oranje, zullen zij moeten blijven presteren en knokken. Nu schitteren ze voor Zalando in gloednieuwe performance wear, de volgende stap is het internationale topvoetbal.

Koop Life After Football #69 nu hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.