SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Legendarische voetbalschoen verwerkt in een sneaker

De Mercurial R9 is een van de meest herkenbare voetbalschoenen in de moderne voetbalgeschiedenis. Niemand minder dan de legendarische Ronaldo Lima was de drager van deze schoen. De Goddelijke Kanarie wist ook met deze kicksen gemakkelijk het net te vinden, waaronder een paar juweeltjes. SWithADot besloot een eerbetoon te creëren door het legendarische uiterlijk van de voetbalschoen te verwerken in een Nike Air Force 1.

Ronaldo Lima is een van de grootste spitsen die de moderne voetbalgeschiedenis kent. In 1998 liet de Braziliaanse spits de gemoederen hoog oplopen, en dit allemaal door een paar opvallende kicksen. Tegenwoordig zien we voetbalschoenen in diverse, opvallende kleuren. Het kan niet gek genoeg, maar hoe anders was dit eind vorige eeuw. De Goddelijke Kanarie kreeg veel kritische reacties naar zijn hoofd geslingerd, want voetbalschoenen moesten zwart zijn. Wel een beetje een conservatieve gedachte, maar we wisten niet anders. Als rolmodel inspireerde Ronaldo Lima toch veel jonge voetballers, waardoor de Mercurial enorm populair werd onder de voetballende jeugd. Als eerbetoon aan de Mercurial R9 besloot SWithADot een remake te maken in de vorm van een Nike Air Force 1.

WK 1998

Tijdens het WK 1998 in Frankrijk werd de Mercurial R9 geïntroduceerd. De schoen werd speciaal ontworpen met het oog op de verrassende snelheid van de lichtvoetige, 21-jarige Ronaldo Lima. Een echt revolutionair concept dat ervoor moest zorgen dat de Braziliaan zijn vaderland naar de WK-winst schoot. De voetbalschoen bevatte gloednieuwe technologie in die direct herkenbare en iconische golvende zilveren, blauwe en gele verf. Het resultaat mocht er zijn, want De Goddelijke Kanarie leidde Brazilië met vier goals naar de eindstrijd in en tegen Frankrijk. Helaas wordt de ultieme droom geen werkelijkheid. De memorabele wedstrijd ging verloren met 0-3 en Ronaldo Lima droop vol teleurstelling af. Op de finaledag was hij geen schim van de Ronaldo die het toernooi zo succesvol was. Spanning of stress, er doen zich nog altijd verschillende verhalen de ronde dat Brazilië de hoofdprijs is ontnomen door een smerig spelletje van de Fransen.

Ronaldo Lima met Mercurial R9

Nike Air Force 1

De voetbalschoen was niet alleen maar een inspiratie voor de voetballende jeugd, maar ook voor SWithADot. De Premium customizing studio vond de voetbalschoen namelijk zo gruwelijk, dat ze hem in een nieuw jasje wilde steken. Of sneaker in dit geval. Het hele ontwerp werd voltooid met verfborstels, met uitzondering van airbrush- en stenciltechnieken. Om de iconische look compleet te maken, werden de gehele kicksen bedekt met handmatig gesmolten zilver. De originele Nike Mercurial R9, getransformeerd in een Air Force 1. Dit unieke geschenk is speciaal ontworpen voor de zeldzame schoenenverzamelaars. De beperkte oplage zorgt ervoor dat de schoen enorm lastig te bemachtigen zal zijn, maar met een voldoende wilskracht en een beetje geluk is er veel mogelijk!

 

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.