SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Legendarische goal van de dag: Wayne Rooney

Vandaag precies drie jaar geleden maakte Wayne Rooney een doelpunt dat hem voorgoed in de geschiedenisboeken bijschreef.

Wayne Rooney voetbalt nog, maar onder velen wordt hij inmiddels al als legende bestempeld. De Brit brak op zeer jonge leeftijd door bij Everton, waarna hij een veelbesproken transfer maakte naar Manchester United.  Dat deed hij toen hij nog tiener was, waardoor het lijkt alsof hij al een eeuw aan het voetballen is. En eerlijk gezegd, zo ziet-ie er ook wel een beetje uit.

Bij die club stond hij langer dan een decennium in de punt van de aanval, waardoor je bijna zou vergeten dat-ie pas 34 is. Bij Manchester United maakte hij zijn gloriejaren mee. Hij werd topscorer aller tijden van het Engels elftal en werd in 2010 voetballer van het jaar zijn thuisland.

Hij staat bekend als een sterke spits, maar hij heeft meer kwaliteiten. Een van de belangrijkste daarvan is een haarscherpe trap. In deze vrije trap, van 3 jaar geleden, is dat perfect te zien. Hij was die dag in 2017 sowieso on fire. Hij scoorde een hattrick en werd all-time topscorer van Manchester United.

En die vrije trap laten we je natuurlijk graag nog eens zien. Omdat mooie goals niet genoeg gevierd kunnen worden.

 

Met zijn huidige carrière gaat het allemaal een stukje minder scherp.  Zo stopte hij in 2017 al met zijn interlandcarrière. Datzelfde jaar ging hij kortstondig terug naar zijn oude nest Everton. Dat avontuurtje bleek van korte duur: al een jaar later ging hij in de MLS voetballen, bij D.C. United. Dat duurde ook maar kort; sinds dit jaar staat hij Philip Cocu bij als veteraan rots in de branding bij Derby County.

Zijn carrière zal dan als een nachtkaarsje uitgaan, toch zal nooit worden vergeten wat een geweldige voetballer hij was. En anders doet zijn prijzenlijst dat wel: 1 Champions League, 1 Europa League, 5 Premier League en 1 FA Cup. Onder andere 😉