SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Aan gevoel voor fashion geen gebrek bij deze voetbalclub

Fashion is steeds meer te aanschouwen in de voetbalwereld. Spelers proberen meer hun eigen stijl te showen en ook clubs doen er alles aan om mee te gaan in de modewereld. Zo lanceren ze bijvoorbeeld unieke kleding in samenwerking met fashion brands, waar de fans bijna altijd lovend over zijn. Toch valt voor ons één club hier erg bij op en dat is het Franse Red Star FC. Zij kregen voor hun tenues van dit seizoen de hulp van het Amsterdamse modemerk Lack of Guidance.

Lack of Guidance werkt samen met Red Star FC

Geschreven door: Milan Verleg

Oud-speler Manchester United maakt carrièreswitch

Red Star FC is actief in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Je verwacht dan misschien dat ze niet heel veel in het nieuws komen, maar dat was met deze unieke tenues wel het geval. Iets wat hieraan meehielp was dat de samenwerking werd geleid door voormalig Manchester United-speler David Bellion. De Fransman sloot in 2016 zijn carrière af bij Red Star FC en trad later toe tot de club als creatief directeur.

Hier is nu goed duidelijk waar de voormalig voetballer, naast zijn voetbalkwaliteiten, nog meer goed in is. Hij probeert aan de hand van een duidelijk plan de Franse ploeg meer aandacht te geven en dat is met deze nieuwe tenues zeker gelukt. Al heeft zijn keuze om samen te werken met Lack of Guidance hier zeker meegeholpen. Zij hebben goed gekeken naar de geschiedenis van de club en wisten hierdoor unieke tenues te creëren.

Geïnspireerd op het verleden

Maar wat is de geschiedenis van de club dan? Nou, die is best aardig! Het is namelijk de op drie na oudste voetbalclub van Frankrijk. Helaas weten ze dit minder om te zetten naar prestaties en spelen ze sinds het seizoen 1974-95 al niet meer in de Ligue 1. Ze hebben alleen in al die jaren, dankzij hun kenmerkende sociale cultuur, wel veel indruk weten te maken in Europa. Het werd daardoor voor het modemerk al iets makkelijker om tot een concept te komen.

De voetbaltenues zijn samen met de partner van de club, Kappa, ontworpen. Ze zijn geïnspireerd op ultraminimalisme en de ouderwetse voetbalesthetiek. Hierdoor koos Lack of Guidance voor de less-is-more-benadering voor beide tenues. Het thuisshirt is uiteindelijk groen geworden en wat opvalt is de streep in het midden van het shirt. Het uitshirt daarentegen is bijna volledig zwart, maar wordt afgemaakt met blauw. Iets wat wij zelf erg mooi gemaakt vinden!

Bijzondere samenwerking tussen modemerk en voetbalclub
Unieke thuis - en uitshirt van Red Star FC

Wat zijn de mooiste voetbaltenues?

Het is nog de vraag of Lack of Guidance met meer unieke voetbalshirts gaat komen. Wij hopen in ieder geval van wel! Toch zijn er ook genoeg andere unieke shirts op de wereld en laat het ons vooral weten als jij een bijzonder shirt hebt gespot. Voor ons geldt vaak dat we samenwerkingen met modemerken bijzonder vinden, terwijl retro shirts ook goed in de smaak vallen!