SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kylian Mbappé ziet droom werkelijkheid worden

Nike en Kylian Mbappé zijn samen in zee gegaan voor de gloednieuwe Nike Mercurial Superfly Rosa. De naam verklapt het al een beetje, maar de schoen is dus felroze van kleur. Het lijkt een beetje op een spin-off van de Nike Mercurial Vapor Rosa uit 2008 waar destijds Franck Ribéry centraal stond.

Twaalf jaar geleden zag Kylian Mbappé zijn grote idolen voetballen op de Vapor Rosa. Kleine Kylian wilde vervolgens maar één ding: voetballen op die schoen. “Ik wilde die schoenen zo graag, ik smeekte mijn ouders om ze te kopen. Ze vertelden me als ik heel hard zou werken, het goed zou doen en mijn best op school zou doen dat ik dan deze mooie voetbalschoenen zou krijgen. Ik luisterde naar mijn ouders en werkte zo hard dat ze ze uiteindelijk voor me haalden. Ik was zo blij!”. 

KM

De schoen heeft een slanke pasvorm en is het meest geschikt voor de razendsnelle buitenspelers net als Mbappé. Het roze uiterlijk is van een Flyknit-weefsel en hier is een reflecterend ‘KM’-logo op de tong gestempeld. De ton-sur-ton veters bedekken de rest van de voorvoet. Aan de zijkanten is een groot, wit Swoosh-teken met dunne zilverkleurige contouren te zien die in de vorm van een bliksemschicht zijn gemaakt. Al deze details rusten op een duurzame, verchroomde buitenzool die is geoptimaliseerd voor maximale tractie op het veld.

Toen en nu

Kylian Mbappé is zo trots op deze schoen. Waar hij toen de schoenen van zijn grote idolen wilde hebben, is zijn droom nu werkelijkheid geworden met zijn eigen Nike Mercurial-schoen. “Nu ben ik zo blij dat Nike mijn tweede productcollectie heeft gemaakt met deze speciale schoenen voor de grootste clubwedstrijd van mijn carrière! Wat een droom om ze te dragen. Het zijn de nieuwe versies van de roze voetbalschoenen waar ik van hield toen ik een jonge jongen was en dit is zo speciaal voor mij om te werken om mijn dromen waar te maken in deze schoenen,” aldus Mbappé, die de finale van FC Bayern München helaas wel verloor.

Nu Ronald Koeman naar FC Barcelona vertrekt hebben we een nieuwe bondscoach nodig. Al vele namen hebben de revue gepasseerd, maar wij hebben zes outsiders voor die functie op een rijtje gezet.

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.