SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Koning Sadio en zijn rise & rise naar African Player of the Year

Hear, hear! Dit is het verhaal van Sadio Mané, de mensgeworden Afrikaanse leeuw die werd verkozen tot African Player of the Year. Dit is dé man die miljoenen voetballertjes over de hele wereld, man of vrouw, inspireert om het beste uit zichzelf te halen.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Senegalese voetballer Sadio Mané African Footballer of the Year is geworden. Heel verrassend is die keuze niet. De aanvaller van Liverpool is al langere tijd een van de grote sterren van zijn team.

Dat Sadio Mané ooit miljonair zou worden, was volstrekt uitgesloten toen hij geboren werd. Maar hij had een droom. Voetballer worden. En daarvoor zou alles wijken. Hij reisde op z’n vijftiende zo’n vierhonderd kilometer vanuit zijn geboortedorp Bambali naar de hoofdstad Dakar, om daar zijn grote droom te verwezenlijken.

Op voetbalschoenen die tot op de draad versleten waren, en met een broek die nauwelijks nog dienst deed, mocht hij een test meedoen. De trainer zei: ‘ik wil jou.’ Mané’s tocht naar de bovenste regionen van het Engelse topvoetbal begon.

Zijn opkomst is sindsdien bizar geweest. Binnen enkele jaren ging hij via FC Metz, Red Bull Salzburg en Southampton naar Liverpool. Inmiddels is hij 27 jaar en lijkt het erop dat zijn beste jaren nog moeten komen. 

De Engelse presentatrice Melissa Reddy sprak de Senegalees een paar jaar geleden, en schrijft op haar Twitter een prachtig eerbetoon aan de Afrikaans Voetballer van het Jaar:

Sadio Mané won vorig jaar de Champions League met zijn team Liverpool, waar hij enkele jaren geleden de eerste keus werd na het vertrek van Philippe Coutinho naar Barcelona. Waar hij in zijn eerste jaar als basisspeler van Liverpool nog in de schaduw stond van zijn collega Mohammed Salah, is hij de afgelopen maanden uitgegroeid tot op z’n minst gelijkwaardig aan z’n Egyptische collega. Naar het schijnt is Real Madrid inmiddels geïnteresseerd in de vliegensvlugge vleugelaar, maar wij hopen dat-ie nog wat langer in de beste competitie ter wereld te zien is.

Heb je zin om meer te lezen over Liverpool? Of over voetballers? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!