NEEM EEN KIJKJE IN DIT INDRUKWEKKENDE MONSTER!

Door de nieuwe upgrade van de Jaguar F-PACE wil je niet anders dan een rondje rijden in deze auto! Maar wat is er allemaal verbeterd?

Bekijk het hier
Menu

Kökçü’s nachtmerries die dromen werden

Afgelopen zondag was het dan zover: Feyenoord kroonde zich tot landskampioen van Nederland. Eén speler die hier een enorme impact op heeft gehad is aanvoerder Orkun Kökçü. Hij doorliep de jeugopleiding van de Rotterdammers en mocht nu voor een volle Kuip de schaal in ontvangst nemen. Je denkt dan misschien dat alles dit jaar wel op rolletjes liep, maar aan het begin van het seizoen was dat toch niet het geval.

Orkun Kökçü vertelt over zijn vertrouwenscoach

Geschreven door: Milan Verleg

Slapeloze nachten

In een interview na de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles sprak de Turks international over het vorige seizoen. Hierin had hij namelijk problemen om in slaap te vallen. Eén voorbeeld die de middenvelder erbij haalde was het Europa League-duel met Slavia Praag. Hierin speelden de Rotterdammers met 3-3 gelijk en Kökçü gaf aan dat hij de nacht ervoor nul (!) minuten had geslapen.

Dit probleem was er in de voorbereiding op het huidige seizoen nog steeds. Zo was het op een gegeven moment zo erg dat hij in tranen uitbarstte: “Ik ben meteen vertrokken met toestemming van de trainer, die mij goed begreep. Ik ben daarna met een vertrouwenscoach gaan werken. Ik dank hem, zijn naam is Daan Ruiter. Hij wil dat liever niet in de krant, maar ik zeg het toch.”

Geloof en coach geven zetje in de rug

Hij vertrok daarna met medespeler Mo Taabouni naar Mekka en vanaf toen is het probleem helemaal opgelost. Zijn geloof speelde hierin een grote rol, maar de vertrouwenscoach ook. Maar wat doet deze coach dan allemaal? Hij heeft zijn eigen bedrijf en helpt hiermee mensen die meer grip willen hebben op hun leven en hun persoonlijke groei willen stimuleren. Iets wat bij Orkun Kökçü zeker gelukt is.

We zagen de naam Daan, de vertrouwenscoach, al eerder voorbij komen in een podcast die ging over gedragscoaching van profvoetballers. Hierin gaf hij antwoord op de vraag: door een gezond en vervuld leven is een goede balans in je leven essentieel. Maar hoe bewaak je die persoonlijke balans? Iets waar hij als vertrouwenscoach als geen ander antwoord op heeft. Ideaal om te luisteren als je even niks te doen hebt of onderweg bent.

Het gebruik van een mental coach komt steeds vaker voor in de voetbalwereld. Eerder zagen we al hoe andere spelers van Feyenoord samenwerken met breath and performance coach Robbin Vredeveld. Weten hoe dat in elkaar zit? Wij spraken er samen met Robbin over!