SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Klassieker battle: Steven Bergwijn vs Dávid Hancko

Aankomende zondag, 24 september, is het tijd voor één van de belangrijkste voetbalwedstrijden in Nederland: de Klassieker. Bij deze wedstrijd draait het niet alleen om drie punten, maar gaat het ook om de eer van de clubs, de fans en de stad. Al is er deze zondag ook een bijzonder Life After Football-duel. Zowel Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn als Feyenoord-verdediger Dávid Hancko kwamen ooit voor onze camera. Wie weet er zondag als winnaar van het veld te stappen?

Klassieker battle tussen Bergwijn en Hancko

Eerste keer op de Toekomst

Steven Bergwijn is sinds dit seizoen aanvoerder van de Amsterdamse club. De buitenspeler speelde in de jeugd al voor Ajax, ging toen naar PSV, en kwam via Tottenham Hotspur uiteindelijk weer terug op het oude nest. In onze ISSUE 57, toen Bergwijn bij PSV speelde, vertelde de Nederlander hoe het was om voor de eerste keer op de toekomst te komen: “Na drie jaar bij Waterwijk gevoetbald te hebben, ging ik naar de jeugdopleiding van Ajax. Ik merkte dat het daar allemaal wat serieuzer was. Ik had daar geen moeite mee, omdat ik gewend ben om alles te geven. Bij Ajax móest er gewonnen worden. Het belang van de wedstrijd stond daar altijd centraal.”

Toch koos Bergwijn er uiteindelijk voor om de overstap te maken naar PSV. Hij maakte hier zijn debuut in de Eredivisie en wist zich in de kijker te spelen van de Europese top. Hier was hij ook Ajax nog dankbaar voor: “Je leert als jonge voetballer bij Ajax de basistechnieken. Ik heb er zes jaar gespeeld en heb veel gehad aan die tijd.”

Dávid Hancko
Steven Bergwijn

Road to De Kuip

Dávid Hancko kwam vorig jaar, voor onze ISSUE 77, voor de camera. De verdediger heeft een andere route dan Bergwijn afgelegd om de Nederlandse top te bereiken. In 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste van Žilina. Nog geen twee jaar later mocht hij zich melden bij het Slowaaks voetbalelftal en belandde hij via het Italiaanse Fiorentina bij Sparta Praag. Zo zie je maar weer: waar een wil is, is een weg. Die weg leidde naar Rotterdam, waar hij een klein jaar geleden ging wonen met de liefde van zijn leven.

In Hancko zijn eerste seizoen bij Feyenoord pakken de Rotterdammers meteen de landstitel. Of toeval nu wel of niet bestaat, de centrale verdediger spreekt vol lof over zijn voetbaljaar. ‘De club, de coaches, de jongens en de supporters maken het zoveel makkelijker voor me. Zij zorgen ervoor dat ik goed speel.’ Sinds deze week is Hancko ook te bewonderen in de Champions League. Feyenoord won met 2-0 van Celtic FC en lijkt ready voor de Klassieker.

Wij wensen beide spelers enorm veel succes!