SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kijktip: “Mi chiamo Francesco Totti”

Het water liep bij ons in de mond toen we hoorden dat er binnenkort een docu uitkomt over Il Gladiatore. ‘Mi chiamo Francesco Totti’ gaat in oktober op het Filmfestival van Rome in première. Regisseur Alex Infascelli brengt de voormalig AS Roma-aanvoerder op fantastische wijze in beeld en laat hem terugblikken op zijn indrukwekkende carrière. 

Een droom kwam uit toen de geboren en getogen Romein op 28 maart 1993 zijn officiële debuut maakte in de uitwedstrijd tegen Brescia. Met zijn 17 jaar zagen de AS Roma-supporters hem als grote belofte en door de seizoenen heen groeide Francesco uit tot basisspeler. Gedurende zijn loopbaan werd Il Bimbo de Oro (The Golden Boy) veelvuldig in verband gebracht met een transfer. Zo aasde Sampdoria in 1997 op zijn handtekening en probeerde Real Madrid de cultheld van AS Roma nog te verleiden met een lucratief contract. Francesco Totti bleef zijn jeugdliefde trouw en kwam uiteindelijk tot 785 wedstrijden voor Giallorossi. 

Un Capitano

In de docu kijkt Totti terug op zijn roemruchte carrière alsof het de dag voor zijn afscheidswedstrijd is. De Romein won met AS Roma de landstitel in het seizoen 2000-2001 en won twee keer de beker. Absolute hoofdprijs in zijn loopbaan was het wereldkampioenschap met Italië in 2006. Voor aanvang van dat WK was Totti herstellende van een drie maanden durende blessure. Bondscoach Marcello Lippi beloofde de schaduwspits echter een plekje in de definitieve selectie. Totti schitterde met vier assists en één doelpunt en hielp zijn land aan de trofee. Naast deze prachtige momenten krijgen we ook een emotionele Totti. Zo heeft hij het zwaar te verduren als hij met een gescheurde kruisband kampt. Een zware revalidatie en de tranen die loskomen wanneer hij door de blessure niet kan deelnemen aan de Coppa Italia. Als eerbetoon nodigden zijn teamgenoten hem uit op het podium. Hier mocht de vedette de hoofdprijs in ontvangst nemen. Al deze gebeurtenissen en vele andere prachtige cultverhalen worden op prachtige wijze weergegeven zoals verteld wordt in Totti’s biografie Un Capitano

Selfie

Memorabel moment is zijn juich in de Derby della Capitale van 11 januari 2015. Na de 2-2 zocht de aanvoerder keeperstrainer Guido Nanni op en vroeg om zijn telefoon. Hij richtte de camera op zichzelf en op de harde kern van AS Roma, Curva Sud, en maakte een selfie. De foto ging viral en zorgde voor hilariteit op sociale media. Totti had vaker een handje van merkwaardige juichacties. Vaak droeg hij een T-shirt onder zijn wedstrijdshirt met daarop woorden gericht aan fans, politici of zijn vrouw Ilary Blasi. Later werd ook het duimzuigen een graag geziene celebration als verwijzing naar zijn pasgeboren zoon en later zijn dochtertje. 

In oktober verschijnt een docu over Romein in hart en nieren Francesco Totti

Het Filmfestival van Rome in 2020 vindt plaats van 15-25 oktober in het Auditorium Parco della Musica van de stad. (ANSA).Wij kunnen niet wachten tot we deze documentaire kunnen bekijken.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.