SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kijkje in het leven van Michael van Praag

Boek Michael van Praag

De afgelopen jaren zijn er aanzienlijk veel voetbal gerelateerde biografieën verschenen. Een beschrijving van je levensverhaal is een kroon op je werk. Als belangrijkste voetbalbestuurder van Nederland in de afgelopen dertig jaar, verdient Michael van Praag ook een verhalende levensbeschrijving. In dit boek geeft Willem Vissers je een kijkje in het leven van Michael van Praag.

Michael van Praag werd geboren op 28 september 1947 in Amsterdam. Als kind van de Joodse onderduiker Jaap van Praag beleefde hij een bewogen jeugd die leidde tot zwijgzaamheid thuis over de verschrikkingen van de oorlog. Vader Jaap verloor namelijk zijn ouders en zusje in de gaskamers, een harde klap voor het gezin. Uiteindelijk trad Michael in de voetsporen van zijn vader. Er ontstonden opvallende parallellen in de levens van vader en zoon, zoals het voorzitterschap bij Ajax. Toch had een 10-jarige Michael nooit verwacht dat er ruim zestig jaar later een biografie geschreven zou worden over zijn leven en succesvolle carrière binnen de voetballerij.

Achter de coulissen van het voetbal

Willem Vissers vond dat Michael van Praag een biografie verdiende en besloot af te spreken met de ex-voorzitter van Ajax. Het boek Van Praag kreeg een opvallende subtitel, namelijk Achter de coulissen van het voetbal. Deze zin spreekt boekdelen. Michael van Praag hield zich namelijk altijd op de achtergrond bezig binnen de voetbalindustrie. Hij was veertien jaar actief als voorzitter van Ajax en elf jaar preses van de KNVB. In 2021 nam hij afscheid als bestuurslid van de UEFA. Enorm belangrijk voor het Nederlandse voetbal, maar altijd erg bescheiden. In de biografie Van Praag beschrijft Willem Vissers het soms turbulente leven van een echte bestuurder. Daarnaast worden de talloze herinneringen aan zijn tijd bij Ajax en de KNVB uitgelicht. Een echte aanrader die de voetbalwereld vanuit een ander perspectief belicht.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.