SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Kijkje achter de schermen bij Ronald Koeman

Afgelopen jaar stelde FC Barcelona Ronald Koeman aan als nieuwe hoofdtrainer van de club. Hij drukte meteen zijn stempel door afscheid te nemen van Luis Suárez, één van de grote sterspelers. Streamingsdienst Videoland besloot een driedelige documentaire te draaien over de Nederlandse trainer. ‘Força Koeman’ gaat over zijn eerste maanden als hoofdtrainer van Blaugrana.

In augustus 2020 besloot Ronald Koeman zijn carrière als bondscoach te beëindigen. Hij koos voor een nieuw avontuur in Catalonië, een kans die hij geen tweede keer aan zich voorbij kon laten gaan. Het was immers zijn droom om terug te keren bij FC Barcelona als hoofdtrainer. Koeman, ook wel bekend als Sneeuwvlokje in Barcelona, was als speler ongekend populair bij de Catalaanse voetbalclub. De achterban was enorm enthousiast toen ze te horen kregen dat de ex-verdediger van FC Barcelona hun club ging aansturen. Videoland besloot daarom Koeman te volgen in zijn eerste maanden als hoofdtrainer van FC Barcelona. ‘Força Koeman’ is vanaf 17 februari te zien op Videoland.

Eerste maanden

Ronald Koeman beleefde onrustige eerste maanden in Catalonië. Na een teleurstellend jaar moest Koeman de ploeg weer op de rit zien te krijgen. De ploeg was zijn vorm helemaal kwijt en de sterspelers konden hun stempel ook niet meer drukken op het spel. De Nederlandse trainer stond voor een zware opgave aangezien de financiële middelen ook erg schaars waren. Door afscheid te nemen van sterspeler Luis Suárez gaf hij direct een signaal af aan de spelersgroep. De Catalaanse voetbalclub begon sterk aan de competitie, echter gingen de resultaten al snel bergafwaarts.  

Força Koeman

Naast de sportieve uitdaging van de club besteedt de documentaire ‘Força Koeman’ ook aandacht aan zijn verleden en liefde voor de stad. Koeman wordt gevolgd van de contractondertekening tot aan zijn gezinsleven. Het dreigende vertrek van sterspeler Lionel Messi en de financiële problemen van de club zullen ook een prominente rol gaan spelen in de documentaire. In deze reeks zien we de gezinsleden van de Nederlandse trainer en (ex-)voetballers Frenkie de Jong, Giovanni van Bronckhorst en Memphis Depay aan het woord. Zij zullen mooie ervaringen delen over Sneeuwvlokje.

Força Koeman: de nieuwe documentaire op Videoland over de eerste maanden van Ronald Koeman als hoofdtrainer van FC Barcelona

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue op de Life After Football-webshop!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.