SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kennedy: de man van de vetste celebration ooit

Kennedy Bakırcıoğlu is de man die ooit een biertje ving en opdronk nadat hij een heerlijk doelpunt maakte. De ex-Ajax speler stopte in 2018 met voetballen en COPA maakte een vette docu over hem.

Kennedy Bakırcıoğlu

Kennedy werd in 1980 geboren in Zweden, hij tekende zijn eerste profcontract in 1996 bij de club Assyriska Föreningen. In 1999 maakte hij een transfer naar de eveneens Zweedse club Hammarby IF, de club waar hij uiteindelijk een legende werd.

Kennedy had een vrij bijzondere loopbaan, vanuit zweden ging hij eerst in Griekenland voetballen, bij de club Iraklis Saloniki. Hier mocht hij uiteindelijk in 2005 transfervrij vertrekken en belandde uiteindelijk bij FC Twente. Bij Twente wist de Zweed zich uiteindelijk in de kijker te spelen van Ajax. De Amsterdamse club had ongeveer 1,2 miljoen voor hem over en gaf hem een contract voor 4 jaar. In 2009 scoorde hij een legendarisch doelpunt voor Ajax tegen Fiorentina, waarvoor menig supporter hem nog altijd dankbaar is.

Na Ajax, speelde de Zweed nog 2 jaar in Spanje bij Racing Santander.

Hammarby IF

Na veel blessures in Spanje gehad te hebben, besloot Kennedy om in 2012 weer terug te gaan naar de club waar het allemaal voor hem begon: Hammarby IF. Bij deze club beëindigde hij uiteindelijk zijn carrière in 2018.

 

Kennedy en het biertje

Het moment dat hij zichzelf eeuwige roem verschafte, was in zijn laatste wedstrijd voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Hammarby kreeg een vrije trap op een behoorlijke afstand van het doel, dit was één van Kennedy’s specialiteiten. Hij besloot om te bal te nemen en enkele seconden later schoot hij de bal vernietigend in het dak van het doel. Het hele stadion ging los en Kennedy rende richting het publiek. Vanuit het publiek wordt een biertje naam hem gegooid en wat hij daarna doet, zal geen enkele supporter ooit vergeten.

Check hieronder de docu die COPA over hem maakte (12:20 voor het biertje!)

Meer lezen over voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!