SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Karim Benzema verdient nog meer dan één geheel NFL-team!

Geld speelt steeds meer een rol in de voetbalwereld. Clubs geven meer uit aan transfers, maar ook de spelers zelf verdienen steeds meer. Dit werd nog maar eens duidelijk met de transfer van Karim Benzema naar Al-Ittihad Club in Saudi-Arabië. Maar wat is het salaris van de Franse topspits nu echt vergeleken met andere topsporters, of zelfs topteams?

Verdient Karim Benzema meer geld dan een NFL-team?

Geschreven door: Milan Verleg

Liever Benzema of een heel NFL-team?

Karim Benzema gaat in drie seizoenen 600 miljoen euro verdienen. Dit is zo’n 200 miljoen euro per seizoen, met commerciële deals inbegrepen. Zo klinkt het al een stuk logischer dat de 35-jarige spits Real Madrid verliet voor Al-Ittihad Club. Nu is het de tijd om te kijken hoeveel geld dit eigenlijk wel niet is. Is dit echt zoveel meer dan andere topsporters verdienen?

Laten we kijken naar de wereldberoemde American Football competitie waarin miljoenen euro’s rondgaat, de NFL. Zij vinden dat er niet te veel geld mag rondgaan bij de clubs en daardoor hebben zij een salary cap. Dit betekent dat elke club niet meer dan een bepaald bedrag mag uitgeven aan salarissen. Voor dit seizoen is deze salary cap 224,8 miljoen dollar, omgerekend zo’n 209 miljoen dollar. Dit bedrag mag dus maximaal uitgegeven worden aan alle spelers van het team, wat er bij de meeste teams tussen de 48 en 53 zijn. Benzema verdient met zijn 200 miljoen euro dus bijna net zoveel als alle spelers van één NFL-team. Bizar!

Miljoenensalarissen in de voetbalwereld

De aanvaller gaat ongeveer hetzelfde verdienen als zijn oud-teamgenoot Cristiano Ronaldo. Hij tekende afgelopen winter bij Al Nassr en verdient ook ongeveer 200 miljoen euro per jaar. Dit komt vooral door de vele commerciële deals die bij zijn contract zijn inbegrepen. Als we dit bedrag omrekenen, komen uit op zo’n 548.000 euro per dag, 22.800 euro per uur, 380 euro per minuut en 6,34 euro per seconde. De sterspeler kan dus echt slapend rijk worden!

Er zijn nog veel geruchten over andere spelers die een transfer kunnen maken naar Saudi-Arabië. Zo wordt er gezegd dat N’Golo Kanté, net zoals Benzema, kan gaan tekenen bij Al-Ittihad. Hier krijgt hij dan zo’n 100 miljoen euro per jaar voor. Daarnaast meldde Fabrizio Romano, een bekende journalist in de voetbalwereld, dat Lionel Messi meer dan 400 miljoen euro per jaar kon verdienen bij Al Hilal. De Argentijn koos alleen voor een overstap naar Inter Miami CF, waar hij ook een aardig zakcentje gaat verdienen.

Maar wat doen al deze voetballers met hun topsalaris? Wij vroegen het aan meerdere spelers in de Eredivisie!