SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het opmerkelijke verhaal van Premier League-sensatie Kaoru Mitoma

Kaoru Mitoma geldt dit seizoen als één van de smaakmakers in de Premier League. De Japanner kende een geweldige seizoenstart met drie assists, een geweldige sologoal tegen Wolves en bovenal zijn flitsende acties. Mitoma is een speler waar het hart van elke voetballiefhebber sneller van gaat kloppen. De vleugelspeler speelt met veel flair, verrassende acties en koppelt dat aan rendement. Hij geldt met zijn 26 jaar en pas drie jaar op het hoogste niveau als een laatbloeier. En dat is geen toeval.

Kaoru Mitoma

Gebrek aan zelfvertrouwen

Een jonge Kaoru Mitoma speelt in de jeugd van Kawasaki Frontale en maakt indruk. Zijn goede spel wordt beloond met een contractvoorstel voor het seniorenteam van Frontale. Tot ieder zijn verbazing legt de achttienjarige de aanbieding naast zich neer, hij wil naar de universiteit. Mitoma twijfelt over zijn capaciteiten en mogelijkheden in de voetballerij, en kiest met een studie voor meer zekerheid.

Scriptie in dribbelen

De keuze valt op de Universiteit van Tsubaka, een voetbaluniversiteit in Japan. Hoewel studeren de prioriteit heeft, van voetballen kan Mitoma geen afstand nemen en hij gaat spelen bij het universiteitsteam. Tijdens zijn studie leert hij over coaching, sport, voeding en werkt hij aan een afstudeerproject met een bijzonder onderwerp: dribbelen. De scriptie bevat een uitgebreide analyse van dribbelaars, verdedigers en hun bewegingen. Mitoma voetbalt zelf met een GoPro-camera om de bewegingen van zijn tegenstanders vast te leggen.

Na zijn studie is Mitoma met een gezond dieet en extra fysieke training een betere professional dan ooit. Hij blinkt uit, maakt doelpunten, geeft assists en wordt geselecteerd voor het Japanse nationale elftal. Ook hier imponeert de creatieve vleugelspeler waarna Brighton & Hove Albion FC hem naar Europa haalt. En daar wordt al snel duidelijk dat Mitoma een expert is op het gebied van dribbelen. Hij dribbelt met speels gemak de ene na de andere tegenstander voorbij.

Met zijn bijzondere verhaal en doorzettingsvermogen geldt de Japanner als een voorbeeld voor veel jonge voetballers in zijn thuisland. Kaoru Mitoma, een voorbeeld voor de jongste generatie en een nachtmerrie voor een iedere verdediger in de Premier League.

En Mitoma is niet de enige. Van een professor in Turijn, een master in Business Administration tot aan een topspits met een uitzonderlijke talenknobbel. Wij hebben elf slimmeriken uit de voetballerij voor jou op een rijtje gezet!