SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kamp Seedorf eert Amsterdams icoon!

Het street art collectief Kamp Seedorf is haast niet meer weg te denken in het straatbeeld, en dan vooral van onze hoofdstad. Zo heeft deze groep al meerdere kunststukken gemaakt die de stad Amsterdam en haar iconen kenmerken. Naast de andere kunstwerken, zoals die van oud-burgemeester Eberhard van der Laan, heeft Kamp Seedorf onlangs weer een nieuw kunstwerk gemaakt en wat voor een!

Kamp Seedorf strikes again

De hoogtij dagen van Zlatan

Niemand minder dan de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović is door het kunstenaarscollectief geëerd. Het kunstwerk is te bewonderen op de muur van de spoorwegonderdoorgang bij de Droogbak. De locatie licht vlakbij Amsterdam Centraal. De spits speelde maar liefst 110 wedstrijden in het shirt van Ajax en was al snel een publiekslieveling bij de supporters van de Amsterdamse voetbalclub. Op het kunstwerk is Zlatan Ibrahimović afgebeeld in het iconische uittenue van seizoen 2001/2002, in dit seizoen kwam de voetballer over van de Zweedse voetbalclub Malmö FF naar Ajax.

Niet alleen kunst op de muur

Naast het prachtige muurkunstwerk heeft Kamp Seedorf van hetzelfde kunstwerk hoodies gemaakt. Deze hoodies van de Zweedse voetballer, zijn dermate populair dat ze in no-time waren uitverkocht. Het kan ook niet anders, want de Ajacied speelt nog steeds op 41-jarige leeftijd bij AC Milan waar hij – ondanks blessureleed – nog altijd belangrijk is. Ook voor Ajax heeft hij belangrijke bijdragen geleverd met zijn 48 goals en 17 assists. Met zulke prestaties verdiend een speler van dit formaat ook een kunstwerk zowel in het Amsterdamse straatbeeld als op een hoodie.

De grootheden van Amsterdam

Naast Zlatan Ibrahimović heeft Kamp Seedorf in het verleden kunstwerken van onder andere Ruud Gullit, Abdelhak Nouri, Edwin van der Sar, Johan Cruijff en Clarence Seedorf gemaakt. Stuk voor stuk in de karakteristieke stijl van de kunstenaars zonder gezicht. In elk stadsdeel is wel één kunstwerk te bezichtigen. Hoe dan ook in de toekomst zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer kunstwerken van Kamp Seedorf te zien zijn. Het is in ieder geval een mooie artistieke aanvulling van de stad!