SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Interview Albert Gudmundsson ISSUE #67

Na een stroeve start in de Eredivisie lijkt het eindelijk te lopen bij AZ. Dat is mede te danken aan de doelpunten van Albert Gudmundsson (23). De helblonde IJslander lijkt zijn kans dit seizoen met beide handen aan te grijpen en maakt de verwachtingen meer dan waar. Heel vreemd is dat niet, want de aanvaller is de vierde generatie Gudmundsson die zijn geld met voetballen verdient.

Paul Jeursen sprak met Albert Gudmundsson en besprak met hem naar zijn levens van Reykjavik tot Alkmaar.

Waar jouw talent vandaan komt is wel duidelijk: je komt uit
een zeer succesvolle voetbalfamilie.

Albert Gudmundsson: ‘Zowel mijn overgrootvader, grootvader, als mijn vader èn moeder waren profvoetballer. Mijn overgrootvader wordt gezien als de beste IJslandse speler ooit en was de eerste profvoetballer van het land. Hij speelde onder andere voor Arsenal en AC Milan. Mijn overgrootvader, grootvader, vader en moeder hebben allemaal voor het nationale team gespeeld. Mijn moeder leerde mijn vader kennen toen hij bij Germinal Ekeren in België speelde. Ik was dus altijd wel op of rondom het voetbalveld te vinden.’

Albert Gudmundsson in Life After Football ISSUE #67

Hoe was jouw jeugd op IJsland?

‘Perfect. IJsland is echt een ideale plek voor kinderen. Het is er heel veilig en er is nauwelijks criminaliteit. Agenten dragen er niet eens wapens. Wij konden altijd en overal op straat spelen en er waren veel voetbalvelden waar kinderen bij elkaar kwamen. Natuurlijk ging ik wel naar school, maar in mijn gedachten was ik altijd op het voetbalveld te vinden. In de zomer is er op IJsland soms wel 21 uur daglicht, dus dan rekten we het buitenspelen lekker op. Mijn moeder moest mij echt naar binnen sleuren!’

Meer lezen? Het hele interview met Albert Gudmundsson is te lezen in ons nieuwste magazine! Koop ISSUE #67 nu via www.lifeafterfootball.eu.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram en volg ons voor dagelijkse content.