SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe Stefan de Vrij uitgroeide tot een Spotify-hit!

Iedereen heeft hobby’s, ook voetballers. Naast de trainingen, wedstrijden, besprekingen en andere clubverplichtingen blijft er tijd over om hun hobby’s te bedrijven. De een slijt uren achter de Playstation en de ander brengt de meeste tijd door met hun gezin. Ook in de voetbalwereld zijn er een aantal vreemde eenden in de bijt. Neem nou Stefan de Vrij. Sinds de lockdown in 2020 is de centrale verdediger dagelijks bezig met zijn nieuwe hobby pianospelen. Deze hobby is echter volledig uit de hand gelopen!

Hoe Stefan de Vrij uitgroeide tot een Spotify-hit!

Hoe De Vrij leerde piano spelen

We hebben allemaal de video’s van OnsOranje voorbij zien komen. Op trainingskamp van Oranje kropen Nathan Aké en Stefan de Vrij achter de piano en wisten wonderbaarlijk genoeg beiden een aardige toets te raken. Dit alles is volgens Stefan ontstaan tijdens de eerste lockdown in 2020. De verveling sloeg toe en de speler van Internazionale zag bij Nathan Aké op zijn Instagram dat hij piano speelde. De oud-Feyenoorder had geen ervaring in de muziekwereld en moest dus eerst leren noten lezen. Hiervoor maakte hij anno nu gebruik van de app Simply Piano en vervolgens volgden de eerste nummers via HDPiano.com. “Dan is het een kwestie van erin stampen”, zegt De Vrij. “Eerst met één vinger, daarna met één hand. Ik begon met Beethoven, simpel Für Elise. Vervolgens Yann Tiersen met Amélie. Toen begon ik nummers op te pakken van Ludovico Einaudi. Wat een legend”, legt Stefan uit.

Volle zalen vullen

Stefan geeft aan altijd al fan te zijn geweest van pianomuziek. Zo luistert hij graag én is hij groot fan van Ludovico Einaudi. De klassieke pianist wiens muziek we onder andere kennen van Intouchables waar het de soundtrack van is en andere grote filmproducties. Niet gek dat De Vrij dan ook zijn concert bezocht, zodra de pianist een optreden gaf in Milaan. De cellist van Einaudi, Redi Hasa, is een goede bekende van de 59-voudig Oranje-international. Toen Hasa samen zijn broer een optreden gaf in Puglia en Stefan de Vrij aandachtig toeschouwer was werd het optreden plots stilgelegd. Topcellist Redi Hasa vroeg de speler van Internazionale om het podium te betreden en plaats te nemen achter de piano. Met gepaste spanning nam Stefan plaats achter de toetsen en speelde samen met de topcellist een muziekstuk uit het repertoire van Einaudi. Later gaf De Vrij aan een optreden als dit vele malen spannender te vinden dan een voetbalwedstrijd. De verdediger bracht het er goed van af en wist zonder fouten een prachtige ode aan zijn grote idool te brengen.

Van voetballer naar popartiest

Een klein beetje voorbarig is het misschien wel, maar wellicht staat Stefan de Vrij in aanzienlijke tijd bovenaan je Spotify Wrapped. Dit jaar vroeg de Italiaanse moderne rockband KEEMOSABE namelijk Stefan de Vrij om de openingstune van hun nummer ‘Hey Brother’ te spelen. De single is geproduceerd door Grammy Award-winner Tommaso Colliva, die al werkte met bijvoorbeeld MUSE en Franz Ferdinand. In de indrukwekkende videoclip zien we Stefan de Vrij voorbijkomen op de meest mooie locaties achter de piano.

Eerder zetten wij De 11 voetballers op een rijtje die naast goede voetbalkwaliteiten ook over een gouden keeltje beschikken.