SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe Martin Braithwaite een miljoenenimperium opbouwde

Hoe Martin Braithwaite een miljoenenimperium opbouwde

Op de heilige grasmat van Camp Nou zal Martin Braithwaite altijd in de schaduw staan van Antoine Griezmann en Frenkie de Jong, maar buiten het veld mogen de wereldsterren van FC Barcelona juist opkijken naar hun Deense ploeggenoot. De 30-jarige spits is namelijk een van de meest vermogende voetballers ter wereld. En dat zonder de sterren van de hemel te spelen!

Voordat Martin Braithwaite zijn handtekening onder het contract van FC Barcelona zette, wisten weinig voetballiefhebbers van zijn bestaan af. Na sportieve avonturen bij Toulouse, Middlesbrough en Léganes, leek de Deens international niet de gedoodverfde kandidaat om de geblesseerde Luis Suárez te vervangen in de punt van de aanval. Hij heeft nooit zijn stempel kunnen drukken op het spel van FC Barcelona en de supporters hebben het liefst dat hij zo snel mogelijk zijn biezen pakt. Sommigen suggereren zelfs dat Martin Braithwaite het shirt van Blaugrana niet waardig is. Toch is de 30-jarige spits samen met ploeggenoot Lionel Messi een van de meest vermogende sporters van het moment.

Getalenteerde ondernemer

Martin Braithwaite heeft zijn miljoenenimperium zeker niet opgebouwd met zijn voetballende kwaliteiten of sponsorcontracten. Met een jaarsalaris van om en bij de 5 miljoen euro, staat de Deens international volgens ‘The Sun’ namelijk op plek 14 op de loonlijst van de Catalanen. De 30-jarige spits heeft zijn knaken voornamelijk verdiend met zijn ondernemende visie. De spits van FC Barcelona investeerde in 2017 samen met z’n oom Philip Michael namelijk zo’n 700.000 euro in vastgoedbedrijf NYCE Companies en zag zijn inleg binnen één jaar vertiendubbelen. Daarnaast heeft Martin Braithwaite ook nog een eigen kledinglijn samen met zijn vrouw en is hij eigenaar van een restaurant in Barcelona. Naar verluidt zou de Deen inmiddels over 210 miljoen euro aan middelen beschikken. Buiten het veld is Martin Braithwaite dus een stuk trefzekerder!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.