SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe kleine Memphis een superster werd

We hebben dit voorjaar met z’n alle bewonderenswaardig zitten kijken naar de revalidatie van Memphis Depay. De zoon van een Ghanese vader en Nederlandse moeder toonde zijn strijdlust om op tijd fit te raken voor EURO 2020. Hij verbaasde vriend en vijand toen hij zich twee weken na het oplopen van zijn blessure weer wandelend liet zien op Instagram. Ruim anderhalve maand later trainde hij weer met een bal en alles leek erop te wijzen dat hij wellicht op tijd fit zou zijn. Waar die strijdlust vandaan komt bij Memphis zie je in de docu op het youtube-kanaal van PSV.

Door het coronavirus is de gehele situatie verandert en kan Memphis zich richten op het komende voetbalseizoen. Veel mensen zette vraagtekens bij zijn snelle revalidatie en hielden hun hart vast voor het EK Voetbal wat eigenlijk aankomende zomer zou plaatsvinden door heel Europa. Op Instagram kon iedereen meekijken gedurende zijn revalidatieproces. We vielen van de ene verbazing in de anderen en Nederland begon hoop te krijgen.

 

Docu

De docu ‘Memphis, van Moordrecht tot Manchester’ laat zien hoe hij zijn doel verwezenlijkt zag worden. Als klein jochie startte Memphis zijn voetbalcarri√®re bij VV Moordrecht en op 9-jarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Sparta. Drie jaar later zag PSV de potentie van Memphis en verkaste hij naar Eindhoven. Hier doorliep hij alle jeugdelftallen en als 17-jarige debuteerde hij in het eerste van PSV. Later wordt de miljoenentransfer naar grootmacht Manchester United uitgebreid besproken en de onderhandelingen die daar aan vooraf gingen. Je volgt een jonge voetballer die vanaf dag 1 weet welk pad hij wil bewandelen. De gedrevenheid en passie zie je terug in zijn wil om de beste te zijn.

In de docu komen personen aan het woord die belangrijk waren voor Memphis in zijn¬†road to success. Zo horen we onder meer hoe J√ľrgen Locadia over zijn voormalig aanvalspartner en Algemeen Directeur van PSV, Toon Gebrands, over de mens Memphis Depay. Verder doen zijn prestatiecoach Joost Leenders, zijn jeugdtrainer Twan Scheepers en nog meer personen een zegje over de superspits.

Memphis Depay, van Moordrecht naar Manchester

Youtube-kanaal PSV

De afgelopen week zijn er meerdere mooie docu’s verschenen over PSV legendes. Hieronder een paar aanraders.
Heurelho Gomes – O Goleiro Grande
Het ware gezicht van Chucky Lozano
Nooit opgeven, het voetballeven van Ji-Sung Park

Lees hier meer over dé nieuwste club uit New York: New Amsterdam FC