SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe Diego Maradona publiekelijk bezit werd

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Voetbaldocumentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week trapten we af met de documentaire ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’. Deze week nemen we je mee in de documentaire over Diego Maradona.

Diego Maradona is voor velen een voetbalgod. Zijn rebelse karakter in combinatie met zijn technische voetbalkwaliteiten maken de Argentijnse spelmaker een van de meest spraakmakende voetballers aller tijden. Afgelopen jaar verdween hij op 60-jarige leeftijd uit ons leven. Ja, inderdaad uit ons leven, want Diego voelden voor velen als een broer, vader, vriend, held of God. In 2019 besloot Oscarwinnaar Asif Kapadia de documentaire ‘Diego Maradona’ te produceren over El Diego. In ruim twee uur worden de opkomst en de ondergang van Diego Maradona uitgelicht. Aan de hand van ruim vijfhonderd uur aan beeldmateriaal is er een prachtig portet geschetst van de Argentijnse wereldster. 

Diego Maradona

Het leven van El Diego verliep alles behalve vlekkeloos. Hij groeide op in extreme armoede, voetbal bracht redding voor het Argentijnse kind en zijn familie. Zijn talent werd al op vroege leeftijd opgemerkt, waardoor hij in de jeugdopleiding van Argentinos Juniors terecht kwam en het eerste elftal haalde. Na korte periodes bij Boca Juniors en FC Barcelona, kwam Maradona terecht bij Napoli. In Napels beleefde El Diego een fantastische periode waarin hij de club op sleeptouw nam en naar grote hoogtes bracht. Het winnen van de landstitel en de UEFA Cup maakten hem een Napolitaanse God. De wereldbekerwinst met Argentinië in 1986 zorgde ook voor een groot volksfeest in zijn vaderland. De Argentijn werd publiekelijk bezit en ontspoorde volledig. Uiteindelijk nam drugs de overhand in zijn leven, waardoor Diego Maradona ten onder ging. In de documentaire ‘Diego Maradona’ worden deze momenten op prachtige wijze gevisualiseerd.

Check hier de trailer van ‘Diego Maradona’.

Documentaire Diego Maradona

Check hier het artikel over ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.