SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe Daily Paper hun inspiratie teruggeeft aan Ghana

Modemerk Daily Paper, gevestigd in Amsterdam, heeft een sterke band met de Afrikaanse cultuur. Om hun werk voort te zetten in thuisland Ghana organiseerde zij een speciaal voetbaltoernooi in de voetbalfaciliteit die zij hielpen bouwen in 2017. Dit jaar was er opnieuw een fantastisch toernooi neergezet in de hoofdstad Accra. Een vervolg op het inauguratietoernooi van 2020. Alleen in 2021 werd het net iets uitgebreid.

In 2017 keerde Daily Paper oprichters Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei terug in hun thuisland Ghana. Daar hielpen zij samen met samenwerkingspartner Puma om een gloednieuwe voetbalfaciliteit te bouwen in Accra. In 2020 organiseerde zij een toernooi met als doel de lokale creatieve gemeenschap te verenigen. Vrienden en familie kregen een uitnodiging om deel te nemen en voorzag de zes teams van eigen op maat gemaakte voetbalshirts ontworpen door Daily Paper. In januari 2021 keerde de drie mannen van het modelabel terug in Ghana om een vervolg te geven aan het toernooi van afgelopen jaar.

Vervolg inauguratietoernooi

Voor het speciale voetbaltoernooi werden opnieuw de lokale creatieve gemeenschap verenigd en werd er zelf uitgebreid naar negen teams in plaats van zes. De teams waren samengebracht uit liefde voor de sport. De oprichters zijn niet de enige die betrokken zijn bij dit initiatief. Enkele van de beste Afrikaanse creatievelingen en atleten, inmiddels vrienden van het merk, bijvoorbeeld Eunice Beckman, Amarachi Nwosu, Vic Mensa en La Même Gang zijn slechts een paar namen van de vele die ook betrokken zijn geraakt. De vrienden van het merk zijn allemaal betrokken bij het maken van de op maat gemaakte tenues voor het toernooi. Dit zijn levendige Puma-tenues met een sterke cultuur en levendige kleuren.

Afrikaanse cultuur

Daily Paper heeft sterke wortels met de cultuur in Afrika. Het merk heeft er altijd alles aan gedaan om die cultuur te stimuleren en ervoor te zorgen dat de rijke en diverse cultuur van Afrika voorop loopt in alles wat zij doen wereldwijd. Dit doet het in Amsterdam gevestigde label bijvoorbeeld door hun seizoen collecties, visuele campagnes en verhalen. Het continent Afrika zorgde voor inspiratie bij de oprichters voor de uiteindelijke oprichting van Daily Paper. Door hun hechte band met het continent zoeken zij continu naar manieren om iets terug te kunnen doen. Als gevolg daarvan kwam de bouw van het veld tot stand en daarom keerde de oprichters dit jaar weer terug.

De winnaars van het inauguratietoernooi in 2020

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.