SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het Yakar-Project biedt Senegalese jongeren hoop

Het Yakar-Project is een prachtig initiatief dat zich inzet voor de toekomst van Senegalese jongeren. Sinds kort wordt er hard gewerkt om deze kinderen middels sport ‘Yakar’ (hoop) te geven. In samenwerking met Nike lanceert het project een limited edition-shirt om geld in te zamelen voor kansarme schoolkinderen in Senegal.

Het Yakar-Project en Nike hebben de handen ineen geslagen om een ​​prachtig shirt in een beperkte oplage van 150 shirts op de markt te brengen. Hier zit één duidelijk doel achter: geld inzamelen om het leven van jongeren van de Senegalese ADE (Association for Development through Education) School te verbeteren. Hierbij zal voetbal een prominente rol gaan spelen in de ontwikkeling van deze jongeren. Met het ingezamelde geld, zal het Yakar-project via Pro: Direct Soccer een nieuw speciaal voetbalveld ontwikkelen dat exclusief door kinderen van de ADE School gebruikt mag worden. Een prachtig project waarin voetbal als zo vaak fungeert als verbindende, ontwikkelende factor.

Yakar-Project x Nike-shirt

Het Yakar-Project heeft ervoor gekozen om de release van het shirt op een prachtige manier te visualiseren in een 20 minuten durende documentaire. De korte film laat in 20 minuten het belang van voetbal voor de ontwikkeling van kinderen in Senegal zien. Het Yakar Project x Nike-shirt is uitgebracht in een ijswitte kleur met groene accenten, een knipoog naar de kleur van het Senegalese nationale team. Het logo van de school neemt de plaats in van het clubwapen en de Senegalese vlag prijkt op de rechtermouw. De zin “Everything is possible” is op de achterkant gedrukt als een motiverende oproep voor iedereen die het draagt. Het exclusieve shirt is verkrijgbaar via de website van Nike. Esthetisch prachtig en je helpt er ook nog kansarme kinderen mee!

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.