SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Niet alleen maar ‘de vrouw van..’

Vrouwen van profvoetballers hebben, zonder dat veel mensen het weten, een erg druk leven. Toch heb je nooit de kans om echt te kijken hoe zo’n leven in elkaar zit. Nu is die kans er wel! Een goede reden om in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY te kijken naar de nieuwe Netflix documentaire “Soy Georgina”, waarin je een inkijk krijgt in het leven van de vrouw van Cristiano Ronaldo. Wat doet ze allemaal in het dagelijks leven? Niet alleen interessant voor onze vrouwelijke lezers, maar ook de mannen kunnen er veel van opsteken.

Niet alleen maar

Geschreven door: Milan Verleg

Vrouw met vele gezichten

De serie volgt het dagelijks leven van de 29-jarige vrouw en laat zien hoe ze omgaat met haar populariteit, de uitdagingen van het leven als de partner van een wereldberoemde sporter, haar ambitie om te slagen als model en zakenvrouw en haar inzet voor liefdadigheidswerk. Zo zie je dat ze eigenlijk amper rustmomenten heeft. In de teaserclip gaf de Argentijnse dan ook aan dat niet veel mensen dat weten: “Veel mensen kennen mijn naam, maar weinigen weten wie ik ben.”

Georgina is ook veel actief als influencer en telt op haar Instagram account meer dan 48 miljoen volgers. Dit is in vergelijking met andere voetbalvrouwen veel meer. Zo heeft bijvoorbeeld de vrouw van Lionel Messi, Antonela Rocuzzo, 32 miljoen volgers. Toch lijkt het een onmogelijk opgave om haar man Cristiano in te halen. Hij is met 572 miljoen volgers het meest gevolgde Instagram account ter wereld.

Hartverscheurend moment

In 2017 kregen de twee hun eerste kindje, terwijl ze eind 2021 bekend maakte in verwachting te zijn van een tweeling. Het noodlot sloeg alleen toe. Maar één dochter kwam gezond ter wereld. In de serie blikt Georgina terug op dit treurige moment: “Het moment waarop ik wachtte. Mijn hart stopte. Bella werd gezond en fit geboren, maar mijn hart brak. Je vraag je af: hoe ga ik door? Je ziet die baby. Ze is sterk, gezond en heeft je nodig.”

Op een gegeven moment vroegen haar andere kinderen waar Ángel was. Op dat moment wist ze niet wat ze moest zeggen: “Ik kon het de kinderen nog niet vertellen. Omdat ik nog een buik had, zei ik dat Ángel in mama’s buik zat. Dat alleen Bella was geboren en dat hij nog niet geboren wilde worden.” Het was daardoor uiteindelijk Cristiano die aan de kinderen vertelde dat Ángel op een andere plaats is, in de hemel.

Het eerste seizoen van “Soy Georgina” kwam vorig jaar uit, terwijl het tweede seizoen sinds kort te zien is op Netflix.

Vorige keer keken we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY naar de documentaire “Fordson: Faith, Fasting, Football”. Hierin zie je hoe topsporters hun religieuze overtuigingen en passie voor sport proberen te combineren.