SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe de boomlange Peter Crouch een cultheld werd

Elke voetbalfan kent de naam ‘Peter Crouch’. De spits heeft bij enorm veel Premier League-clubs, waaronder Tottenham Hotspur en Liverpool FC, gespeeld en scoorde erop los. Toch is dit niet hetgeen waar hij om bekend staat. Dit is vooral zijn motoriek in combinatie met zijn lengte van 2,01 meter. Vandaag is het tijd om wat meer te verdiepen in het verhaal van de Engelsman. In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY lichten we de documentaire ‘That Peter Crouch Film’ voor je uit!

That Peter Crouch Film

Nooit te snel oordelen

De documentaire laat duidelijk zien dat Crouch het nooit gemakkelijk heeft gehad. Zo kon hij rekenen op veel kritiek vanuit de media en ook zijn teamgenoten keken raar op wanneer Crouch de kleedkamer binnenkwam. De goalgetter heeft toch helemaal geen postuur voor een voetballer? Dit bleek alleen iets te snel geoordeeld. Peter bereikte de Engelse top en wist zelfs te spelen voor het nationale elftal van Engeland. Niet slecht voor een lange slungel hè?

Inmiddels is ‘Crouchie’ een echte volksheld in Engeland. Hij wordt op dit moment misschien nog wel meer gewaardeerd dan tijdens zijn carrière. Dit komt onder andere door zijn gevoel voor humor. Hij blikt maar al te graag, en met veel zelfspot, terug op zijn succesvolle carrière. Dit doet hij onder andere in zijn eigen podcast: That Peter Crouch Podcast. Wij raden het zeker aan om dit een keer te luisteren en hebben speciaal voor jou uitgelegd waar de podcast overgaat!

In de documentaire wordt er gekeken naar momenten in en na zijn carrière. Zo is er onder meer aandacht voor een moment uit een televisieprogramma. In dit fragment kreeg Peter de vraag wat hij zou zijn geweest als hij geen topvoetballer was geworden. Zijn antwoord? Maagd! En Crouch zou Crouch niet zijn als hij daar niet het hardste om lacht.

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘An Alternative Reality: The Football Manager Documentary‘. Hierin wordt een speciale videogame uitgelegd, waarin jij trainer kunt worden van je favoriete club!