SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het verhaal achter de best betaalde trainer ter wereld

Zo’n twee weken geleden speelde Feyenoord in de Champions League tegen Atlético Madrid. Feyenoord was beter en creëerde enorm veel kansen, maar uiteindelijk gebeurde waar alle Nederlanders al bang voor waren: de drie punten gingen naar Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid. Vandaag verdiepen we ons meer in deze unieke trainer. In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY lichten we de documentaire ‘Simeone Living Match by Match’ voor je uit.

Diego Simeone

Unieke kijk op voetbal

Diego Pablo Simeone heeft een unieke kijk op voetbal. Zijn teams spelen nooit aanvallend, maar toch weet hij bijna alles te winnen. Zo heeft de trainer al twee keer de Champions League-finale bereikt en wist hij in het seizoen 2020/2021 kampioen te worden van Spanje. En laat dat nu net het seizoen zijn dat een camera deze bijzondere man één jaar lang volgde.

Veel mensen zijn geen fan van zijn speelstijl, maar bij Atlético Madrid maakt dat ze niks uit. Simeone omschrijft zijn manier van coachen als veel meer dan een strategie. Het zijn waarden die hij heeft verzameld door te observeren, hard te werken en te leren van moeilijke perioden in zijn carrière. Hij heeft hiervan geleerd en probeert zijn lessen over te brengen op zijn spelers.

 

Kampioenswedstrijd

De serie bestaat uit zes afleveringen en laat je perfect zien hoe Simeone te werk gaat. Zo is het geen gemakkelijk jaar voor de Argentijn, maar weet hij op een knappe manier de punten binnen te slepen. In de laatste wedstrijd moet zijn ploeg op bezoek bij FC Barcelona. Als Atlético minstens één punt pakt, zijn ze kampioen en wordt Simeone de trainer met de meeste prijzen ooit voor de Madrileense club. Het wordt uiteindelijk een bloedstollende wedstrijd, maar dat kun je zien in de serie.

Salaris van Simeone

Wist jij dat Diego Simeone de beste betaalde manager ter wereld is? De coach verdient jaarlijks bijna 43 miljoen euro in Madrid! Hiermee verdient hij meer dan de meeste topvoetballers in de wereld en heeft hij een ruime voorsprong op Pep Guardiola. De Spanjaard heeft met zo’n 23 miljoen het op een na hoogste salaris van alle managers.

Vorige week keken wij in onze DOCU DAY-rubriek naar de documentaire ‘Hazard & Benteke: A Bromance’. De twee Belgen konden het namelijk niet alleen op het veld goed met elkaar vinden, maar hebben een hechte vriendschap.