SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het succes achter het kampioenschap van Napoli

Je kan het haast niet gemist hebben. Napoli werd voor het eerst in 33 (!) jaar landskampioen van Italië. Wat het vervolg was? Napels ontplofte! Overal was vuurwerk te zien, straten overstroomde in de blauwen kleuren en mensen ontvingen de spelers als ware helden. Het was een groot gekkenhuis. Gisteren was het dan ook tijd om de spelers te huldigen in het stadion en Napels zette hierbij niet alleen Kvaratschelia en Osimhen in het zonnetje, maar ook iemand anders: de kit man. Maar waarom deden ze dit?

De ware held van Napoli

Geschreven door: Milan Verleg

Uit de tijd van Maradona

Het gaat om Tommaso ‘Tommy’ Starace. De materiaalman, maar vooral de ware held, van Napels. Heel de stad kent hem en ook onder de spelers is hij immens populair. Al is dat niet raar als je zijn verhaal hoort. Hij was er namelijk al toen niemand minder dan Diego Armando Maradona met Napels de eerste Scudetto in de clubgeschiedenis pakte en nu, 36 jaar later, is hij er nog steeds.

Het was 1977 toen Starace voor het eerst te werk ging bij Napoli. Hij begon in de keukens, maar verruilde deze werkzaamheden in 1986 voor hetgeen wat hij nu doet: materiaalman zijn. Alhoewel, niemand weet eigenlijk wat hij doet. Als je bij de club rondloopt zegt de een dat hij materiaalman is, terwijl de andere van mening is dat hij barista is. Het is dus maar de vraag wat hij echt is, maar alle mensen bij de club zeggen tenminste over één ding hetzelfde. Starace is de hartslag van Napoli.

Bakje koffie nodig?

Elke ochtend staat hij om zes uur op, om te beginnen aan zijn reis van 85 kilometer naar het trainingscomplex van Napoli. Hier arriveert hij als allereerste, waarna hij als allerlaatste het complex verlaat. In de tussentijd kijkt hij maar al te graag naar de trainingen en dit doet hij op een speciale manier. Hij staat er altijd met een glimlach en een bakje koffie in de hand. Iets wat ondertussen traditie is en waar iedereen in Napels van afweet. Zo gaan er geregeld filmpjes over rond op social media. Check hieronder maar met wat voor plezier hij zijn werk doet!

Traditioneel dansje

Toen de kit man zo populair werd, was het voor hem tijd om dit meer te gaan delen met de buitenwereld. Hij maakt daarom zijn eigen twitter account aan, waarop hij eens in de zoveel tijd een foto deelt van zijn geweldige tijd in Napels. Hierop is dan ook goed te zien dat hij erg populair is onder de spelers. Al was dit al eerder bekend. Dries Mertens deed namelijk ooit een speciale celebration voor de man!

Wat hij dan deed? Het traditionele dansje van Starace. Het is moeilijk uit te leggen, maar het is met de tong naar buiten en dan vooral gek dansen. Iets waar “Tommy” om bekend stond en wat hij op meerdere feesten van de club deed. Mertens deed het ooit omdat Starace door een incident niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn, maar vond het dansje zo leuk dat hij het daarna nog meerderen keren herhaalde. Zo ook na zijn doelpunt in de Champions League tegen FC Barcelona.

De derde Scudetto

Afgelopen week won Napoli dus voor de derde keer het landskampioenschap. Met topspelers als Kvaratschelia en Osimhen zat het al even eraan te komen, maar helaas voor de fans gebeurde het in een uitwedstrijd. Ze besloten daarom om pas op zondag te huldigen in het Diego Armando Maradona stadion. Hier kwamen de spelers onder luid applaus naar voren, maar dit was pas helemaal te horen toen ‘Tommy’ het veld betrad. Hij ging helemaal los met zijn dansmoves en de spelers deden dan ook allemaal mee. Zo werd nog maar eens duidelijk wat voor een legende hij is in de stad Napels. Het leek net alsof hij zelf de beslissende goal had gemaakt! Wij konden er zelf alleen maar van genieten en we hopen hem nog vaak dansend op het veld te aanschouwen.

@cbssportsgolazo

The dancing. ❤️ napoli sscnapoli seriea

♬ original sound – CBS Sports Golazo