SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Er was eens een voetbaldwerg..

Voetbalclubs clubs krijgen steeds vaker te maken met nieuwe eigenaars. Soms zijn dat eigenaars uit het Midden-Oosten, maar soms zijn dat ook hele unieke eigenaars. Deze keer lichten wij in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY een voetbalclub uit met wel twee hele bijzondere eigenaars: Ryan Reynolds en Rob McElhenney. In de documentaire “Welcome to Wrexham” nemen de twee je mee in hun hele traject van aankoop van de club tot waar ze nu staan. Ze zijn namelijk bezig met een indrukwekkend seizoen en gingen afgelopen zondag de wereld over!

Ryan Reynolds en Rob McElhenney eigenaars van Wrexham AFC

Investeren op een andere manier

Terwijl de meeste beroemdheden hun geld besteden aan de duurste kleren, nieuwste auto’s of investeren, waren Ryan Reynolds en Rob McElhenney iets anders van plan. Zij kochten de voetbalclub Wrexham AFC. De oudste professionele voetbalclub van Wales. Het kostten ze samen bijna 2,5 miljoen euro en dit legden ze neer voordat ze überhaupt een wedstrijd van de club hadden gezien!

Je krijgt in de documentaire een unieke inkijk in het hele proces. Beginnend met een introductie van het stadion, the Racecourse Ground. Je ziet het vanuit alle hoeken en perspectieven, van de oude tribunes tot aan de grasmat waar de spelers spelen. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van de stad. Daarna kom je in het proces van de aankoop van de club. Je krijgt zelfs de allereerste zoomgesprekken tussen Ryan en Rob met de clubleden te zien. Het was namelijk niet zo dat de acteurs zomaar de nieuwe eigenaren mochten worden. Het duurden meerdere gesprekken voordat ze de clubleden eindelijk konden overtuigen. Best knap gedaan van twee acteurs die geen bal van de sport begrijpen.

Terug naar de top

Je vraagt jezelf vast af hoe ze de clubleden, spelers en fans hebben overgehaald? Nou, ze waren heel duidelijk dat het hun niet om het geld ging. Dan hadden ze wel een grotere club gekocht. Ze wilden met de club terug groeien naar de oude tijd. Wrexham AFC hoort niet op het vijfde niveau van Engeland. Heel belangrijk hierbij vonden ze het om de lokale gemeenschap terug te krijgen achter de club.

Gaat het dan ook de goede kant op? We kunnen je zeggen van wel! De club weet steeds beter te presteren en heeft dit seizoen al over de 100 punten. Je zegt normaal gesproken dat je dan wel bent gepromoveerd, maar een andere ploeg in hun competitie, Notts County, heeft ook boven de 100 punten. Alleen de nummer één promoveert direct en afgelopen maandag vond er een wedstrijd tussen beide teams plaats. Er werd dan ook gezegd: wie deze wint, wordt kampioen!

Foster is back!

Mensen over de hele wereld volgden de wedstrijd en het was intens spannend. Na een zinderende tweede helft stond er 3-2 voor Wrexham AFC op het scorebord, maar toen besloot de scheidsrechter in de allerlaatste minuut een penalty voor Notts County te geven. Hierdoor leek het toch nog een deceptie te worden voor de acteurs, maar het ongelooflijke gebeurde. De 40-jarige Ben Foster pakte de penalty! De keeper die een paar weken geleden bekendmaakte terug te komen in het professionele voetbal. Het was een sprookje die werkelijkheid werd en om het nog leuker te maken heeft de doelman op zijn eigen YouTube kanaal een video geüpload over de wedstrijd. Iets wat je zeker moet checken!

Meer en meer volgers

Naast sportieve prestaties levert het de club ook veel publiciteit op. Iedereen wil immers zien of het sprookje van Ryan en Rob gaat slagen. Dit is goed te zien op social media waar het aantal volgers door het dak schiet. De club heeft vorig jaar in oktober de één miljoen social media volgers aangetikt! Een aantal dat alleen maar blijft groeien en op het moment hebben ze op hun grootste social media platform Instagram maar liefst 597.000 volgers.

Het is daarnaast bijna zo ver dat Ryan Reynolds en Rob McElhenney de regels van voetbal begrijpen. Alhoewel de buitenspelregel wel nog lastig blijkt. Kijk dit filmpje hieronder maar eens!

De documentaire bestaat nu uit één seizoen, maar in 2023 wordt het tweede seizoen verwacht! De documentaire is te zien op Disney Plus.

Vorige week keken wij in de rubriek DOCU DAY naar “Soy Georgina“. In deze documentaire krijg je een inkijk in het leven van de vrouw van Cristiano Ronaldo. Wat doet ze bijvoorbeeld allemaal in het dagelijks leven?