SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het sprookje van Newcastle United

In oktober 2021 werd Newcastle United de rijkste ploeg ter wereld. Een Saoedische investeringsmaatschappij betaalde maar liefst 350 miljoen pond om de club over te nemen en veel fans van ‘The Magpies’ droomden over Mbappé en Haaland in het zwart met witte shirt. Dit gebeurde alleen niet. Er werden realistische aankopen gedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: Newcastle plaatste zich voor de eerste keer sinds 20 jaar voor de Champions League! In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY verdiepen we ons meer in dit sprookje. We lichten de documentaire ‘We Are Newcastle United’ voor je uit.

Newcastle United

Mbappé in St. James’ Park

De documentaire gaat over het seizoen 2022/2023. Alle nieuwe aankopen van de club waren op dit moment binnen en er waren hoge verwachtingen. Daarnaast was er veel vertrouwen in de nieuwe trainer, Eddie Howe. En zoals je waarschijnlijk wel weet, de verwachtingen kwamen uit. De Engelse club wist zich voor de eerste keer sinds 20 jaar te plaatsen voor het miljardenbal. Hier hadden ze alleen wat pech met de loting. Ze kwamen terecht in de ‘poule des doods’ met Borussia Dortmund, AC Milan en Paris Saint-Germain. Zodoende was Kylian Mbappé toch te aanschouwen in St. James’ Park en om het nog beter te maken, won Newcastle United met maar liefst 4-1 van de Fransen.

Aan de hand van vier afleveringen krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Zo komen er niet alleen wedstrijdbeelden voor in de documentaire, maar zie je ook hoe het er in de kleedkamer aan toe gaat. Het was immers niet zomaar een seizoen voor ‘The Magpies’. Naast het kwalificeren voor de Champions League, haalden Newcastle United ook voor de eerste keer sinds 24 jaar de finale van een Engelse beker. Het resultaat? Daarvoor moet je de documentaire kijken!

Hoeveel geld heeft Newcastle United besteed?

Mbappé en Haaland kwamen niet, maar toch werden er veel aankopen gedaan door de nieuwe eigenaars. Zo haalden de club in de winter van 2022 vier spelers voor zo’n 101 miljoen euro. Dit lijkt misschien veel geld, maar in de zomer werd er nog meer geld uitgegeven. Er kwamen vijf nieuwe spelers en dit kostte de club ongeveer 165 miljoen euro. En wie de duurste speler was? Dat was een oud-speler van Willem II: Alexander Isak. Newcastle United betaalde maar liefst 70 miljoen euro voor de Zweed!

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Achter de schermen bij Team Kuipers‘. Hierin wordt scheidsrechter Björn Kuipers gevolgd tijdens de bekerfinale. Check het nu!